Vein Clearing Symptomer – Hvordan behandle druer med Vein Clearing Virus

Innholdsfortegnelse:

Vein Clearing Symptomer – Hvordan behandle druer med Vein Clearing Virus
Vein Clearing Symptomer – Hvordan behandle druer med Vein Clearing Virus

Video: Vein Clearing Symptomer – Hvordan behandle druer med Vein Clearing Virus

Video: Vein Clearing Symptomer – Hvordan behandle druer med Vein Clearing Virus
Video: 10 признаков того, что ваше тело взывает о помощи 2024, Kan
Anonim

Når det kommer til dyrking av druer, er mulighetene ubegrensede. Mens mange gartnere velger å dyrke vinstokker for fersk spising, kan andre oppsøke varianter som er mer spesifikt egnet for bruk i vin, juice eller til og med gelé. Selv om det er en mengde alternativer når det gjelder type, kan mange av de samme problemene ramme vinstokker. Å forhindre og identifisere spesifikke årsaker til vinnedgang er nøkkelen til rikelig høsting av hjemmedyrkede druer. Denne artikkelen fokuserer på informasjon om grape vene clearing virus (GVCV).

Hva er druevenerensningsvirus?

I løpet av de siste tiårene har det dukket opp forekomster av årerydning av druer i USA, over Midtvesten og i deler av sør. Selv om nedgangen i helsen til vinranker med årerydningsvirus kanskje ikke er merkbar umiddelbart, kan planteveksten bli hemmet over tid. I tillegg kan drueklaser som produseres bli redusert i størrelse, misformet eller til og med ha uønskede teksturer.

Et av de mest merkbare og tydelige symptomene på årerydning forekommer i venene til vinbladene. Bladverket til plantene begynner å få et gult, nesten klart utseende. Det er viktig å merke seg at dette kanskje ikke skjer påalle bladene. I tillegg kan det være andre bladrelaterte abnormiteter som kan signalisere en nedgang i plantens vitalitet.

Blant infiserte vinstokker kan dyrkere legge merke til at nye blader er mye mindre, kan være deformerte, vise tegn til gulning og/eller ha et krøllete utseende. Bladproblemer vises vanligvis først i unge blader, og senere påvirker vintreet som helhet.

Forhindrer venetjerning av druer

Selv om årsaken til dette vinrankeviruset ennå ikke er helt klart, er det noen måter å unngå infiserte planter på.

Noen bevis tyder på at forskjellige insekter kan spille en rolle i overføringen av viruset fra plante til plante, men studier har ennå ikke bestemt hvilke skadedyr som kan være ansvarlige. Hold plantene dine ugressfrie for å unngå uønskede skadedyr fra området og bruk organiske plantevernmidler, som neemolje, når det er nødvendig.

Poding og forplantning av vinranker gjennom infiserte stengelstikklinger er vanlige måter viruset raskt spres i vingårder. Sørg for at alle formeringsverktøy er godt sterilisert og velg kun de friskeste stiklingene for roting eller poding.

Selv om det er noen druesorter som viser en tilsynelatende motstandsdyktighet mot GVCV, er det den beste formen for forebygging å sikre at kjøpte og formerte planter er sykdomsfrie.

Anbefalt: