Spiser katten eller hunden din Dracaena - Lær om Dracaena kjæledyrforgiftning

Innholdsfortegnelse:

Spiser katten eller hunden din Dracaena - Lær om Dracaena kjæledyrforgiftning
Spiser katten eller hunden din Dracaena - Lær om Dracaena kjæledyrforgiftning

Video: Spiser katten eller hunden din Dracaena - Lær om Dracaena kjæledyrforgiftning

Video: Spiser katten eller hunden din Dracaena - Lær om Dracaena kjæledyrforgiftning
Video: Your dog or cat has eaten something toxic: here is what to do 2024, Kan
Anonim

Dracaena er en slekt med svært attraktive planter som er spesielt populære som stueplanter. Men når vi tar med planter inn i huset, tror kjæledyrene våre noen ganger at vi har laget en salatbar for dem. Hunder og katter vet ikke alltid hva som er bra for dem, så det er viktig å ha en god følelse av hvor farlig det er hvis de tar en bit av plantene dine. Fortsett å lese for å lære mer om dracaena kjæledyrforgiftning.

Kan kjæledyr spise Dracaena-planter?

Det korte svaret er nei. Dracaena er giftig for både katter og hunder. Eller snarere saponin, en kjemisk forbindelse som finnes i planten, er giftig for dem.

En hund som spiser dracaena-blader kan føre til oppkast (noen ganger med og noen ganger uten blod), diaré, svakhet, sikling, tap av matlyst og depresjon.

En katt som spiser dracaena vil gi de samme symptomene, muligens med tillegg av utvidede pupiller.

Hva du skal gjøre hvis du ser katten eller hunden din spise Dracaena

Hvis du tar hunden eller katten din i å spise dracaena-blader, bør du kontakte veterinæren din. Den største bekymringen med dracaena kjæledyrforgiftning er symptomene den induserer. Oppkast, overdreven sikling og diaré kan alt fører raskt til alvorlig dehydrering, som er et alvorlig problem hvis det ikke behandles.

Heldigvis behandles det enkelt av en veterinær, som raskt kan få kjæledyret ditt på beina i trygge omgivelser. Hvis du noen gang er bekymret for kjæledyrets helse, er det bedre å være trygg enn å beklage. Og når det kommer til dracaena kjæledyrforgiftning, kan det være svært alvorlig og til og med dødelig å vente på det.

Skal jeg bli kvitt Dracaena-plantene mine?

Hvis du har hatt en dracaena-plante lenge og kjæledyret ditt aldri har gitt den et nytt blikk, er den sannsynligvis bra akkurat der den er. Hvis du har hatt problemer, bør du imidlertid flytte den et sted kjæledyret ditt ikke kan komme til det, for eksempel en høy hylle eller en hengende kurv. Et rom dit kjæledyret ditt ikke går er også et alternativ.

Anbefalt: