Kontrollere skadedyr av Naranjilla-frukter – Hvordan stoppe insekter som spiser Naranjilla

Innholdsfortegnelse:

Kontrollere skadedyr av Naranjilla-frukter – Hvordan stoppe insekter som spiser Naranjilla
Kontrollere skadedyr av Naranjilla-frukter – Hvordan stoppe insekter som spiser Naranjilla

Video: Kontrollere skadedyr av Naranjilla-frukter – Hvordan stoppe insekter som spiser Naranjilla

Video: Kontrollere skadedyr av Naranjilla-frukter – Hvordan stoppe insekter som spiser Naranjilla
Video: Лекция JADAM, часть 18. РЕШЕНИЯ JNP, которые могут заменить химические пестициды. 2024, Kan
Anonim

Naranjilla-planten (Solanum quitoense) er et spennende lite frukttre og kan være et utmerket valg for en liten hagehage. Et medlem av nattskyggefamilien Solanaceae, naranjillaen er oppk alt etter den lille, oransjeaktige frukten den bærer. Dette er et tøft lite tre, men det blir av og til angrepet av naranjilla-skadedyr, spesielt rotknute-nematoden. For informasjon om naranjilla-skadedyrproblemer, inkludert en liste over insekter som spiser naranjilla, les videre.

Pests of Naranjilla

Naranjilla-planten er en spredende, urteaktig busk som blir 2,5 m høy. Den er hjemmehørende i Sør-Amerika og dyrkes i hele Latin-Amerika for sin lille appelsinfrukt med et tykt, læraktig skall.

Naranjillafrukten er mindre enn appelsiner, vanligvis bare 6,25 cm i diameter, men de er fylt med gulgrønn, saftig fruktkjøtt. Den er deilig, smaker som en behagelig blanding av ananas og sitrus.

Dette kan være et godt frukttrevalg for hagehager eller til og med små gårder. Men du bør forstå dens sårbarhet overfor naranjilla-skadedyr før du planter.

Bugs that Eat Naranjilla

Som nesten alleannen plante, kan naranjilla bli angrepet av skadedyr. Feilene som spiser naranjilla-frukt og løvverk kan vanligvis enkelt kontrolleres i frukthagen hjemme. Naranjilla-skadedyr inkluderer bladlus, hvitfluer og edderkoppmidd, men disse kan behandles med neemoljespray eller andre ikke-giftige produkter.

De mest problematiske skadedyrene til naranjilla er de som angriper plantens røtter. Dens sårbarhet for rotknute-nematoder er et alvorlig problem, og forskning pågår for å finne effektive løsninger på dette.

Bekjempe Naranjilla-skadedyrproblemer

Rotknute-nematoder (Meloidogyne spp.) er hovedfiendene til naranjilla-planten, og de kan skape alvorlige naranjilla-skadedyrproblemer. Nematodene er jordlevende skadedyr som angriper plantens røtter.

Dykkere og forskere jobber med å finne løsninger på dette naranjilla-skadedyrproblemet. En løsning er å bruke nematicid på jorda hver gang nematoder oppdages, men dette er et dyrt alternativ for småbønder.

Biologer jobber med å hybridisere planten med nematode-resistente ville slektninger for å bekjempe disse ødeleggende skadedyrene til naranjilla. I noen områder poder dyrkere trærne til nematodebestandige grunnstammer. Kulturelle tiltak for å redusere nematodebestander kan inkludere mulching og hyppig pløying i de varme, tørre periodene der nematodevirkningen øker.

Anbefalt: