Vanlige bruksområder for hylleblomst – Lær om hylleblomstoppskrifter og ideer

Innholdsfortegnelse:

Vanlige bruksområder for hylleblomst – Lær om hylleblomstoppskrifter og ideer
Vanlige bruksområder for hylleblomst – Lær om hylleblomstoppskrifter og ideer

Video: Vanlige bruksområder for hylleblomst – Lær om hylleblomstoppskrifter og ideer

Video: Vanlige bruksområder for hylleblomst – Lær om hylleblomstoppskrifter og ideer
Video: ELDERFLOWER BENIFITS, USES, RECIPE #ELDERBERRY 2024, Kan
Anonim

Mange gartnere og kokker kjenner til hyllebær, de små mørke fruktene som er spesielt populære i europeisk mat. Men før bærene kommer blomstene, som er velsmakende og nyttige i seg selv. Fortsett å lese for å lære mer om vanlige hylleblomster og hva du kan gjøre med hylleblomster.

Om hylleblomstbruk

Før du lager mat med eller inntar hylleblomster, er det viktig å forstå et par ting. Mens de fleste arter av hyllebær er spiselige når de kokes, er de andre delene av planten, inkludert blader, stilker og røtter, giftige for mennesker.

Sambucus nigra, eller svart hylle, er den mest brukte planten for hylleblomsthøst. Selv om disse hylleblomstene ofte inntas, er de teknisk sett høye i visse alkaloider og cyanidinglykosider som, hvis de konsumeres i overkant, kan føre til problemer som kvalme, oppkast og diaré.

Hvis du er usikker på hvilken type hylleblomstplante du høster fra, er det best å kjøpe blomster fra en anerkjent kilde for å unngå problemer.

Hvordan bruke hylleblomster

Lurer du på hva du skal gjøre med hylleblomster? Det er flere bruksområder for hylleblomster, fra dessertertil drikke til te. Hylleblomster har en umiskjennelig duft og smak som ligner på en søt hvitvin og minner perfekt om sommeren.

Eldreflower cordial er en spesielt deilig blanding som kan lages ved å koke blomstene i en halv time, sile ut partiklene og tilsette et like stort volum sukker til det gjenværende vannet. Den resulterende hjertelige kan legges til drikkevarer eller blandes inn i desserter, hvor den gir en fantastisk duft. Den kan også fryses og oppbevares for å lyse opp mørke vinternetter.

På samme måte kan du tørke blomstene og lagre dem til matlaging. Prøv å kaste en håndfull blomster i kakedeig med lett smak eller til og med pannekakeblanding.

Flere bruksområder for hylleblomster

Hylleblomstbruk er ikke bare begrenset til det kulinariske. Mens juryen offisielt er ute på hylleblomsters medisinske egenskaper, har de blitt brukt i århundrer på flere kontinenter som et anti-inflammatorisk middel, som et hudpleieprodukt og som smertestillende middel.

La en liten mengde blomster trekke i kokende vann i noen minutter for å lage en enkel, beroligende te som blant annet har blitt hevdet å lindre symptomer på forkjølelse. Eller bare drikk den for å nyte hylleblomstens berusende duft.

Anbefalt: