Rough Goldenrod Info – Lær om dyrking av røffe Goldenrod-blomster

Innholdsfortegnelse:

Rough Goldenrod Info – Lær om dyrking av røffe Goldenrod-blomster
Rough Goldenrod Info – Lær om dyrking av røffe Goldenrod-blomster

Video: Rough Goldenrod Info – Lær om dyrking av røffe Goldenrod-blomster

Video: Rough Goldenrod Info – Lær om dyrking av røffe Goldenrod-blomster
Video: John Vervaeke: Psychedelics, Evil, & Buddhism 2024, Kan
Anonim

Røve gullris (Solidago rugosa) blomster blomstrer om høsten og gir en spektakulær, rik gul til høstlandskapet. Som en innfødt villblomst ser den flott ut i staudebed og naturlige områder i hagen din. Pleie er enkelt, og i motsetning til hva mange tror, utløser det ikke allergier.

Rough Goldenrod-informasjon

Goldenrod er hjemmehørende i mange deler av USA og er lett å identifisere som en lys, gylden gul klump med blomster som er så karakteristiske for åker og enger om høsten. Disse flerårige blomstene vokser til en høyde på 2 til 5 fot (61 cm. til 1,5 m.). Blomstene er gule og små, men vokser i store klaser, og blomstrer mellom august og september. Bladene til røff gullris, noen ganger k alt rynket gullris, er tannede, dypt årede og grove i tekstur.

Det er ingen tvil om at dette er en vakker blomst å ha i enhver villblomsthage, eng eller innfødt plantebed. Den tiltrekker seg også bier, sommerfugler og fugler. Imidlertid har alle typer gullris fått en dårlig rap under høysnuesesongen. Den har fått skylden for disse allergiene, men urettferdig.

Det er ambrosia, som tilfeldigvis produserer pollen mens gullrisen blomstrer, somforårsaker allergiske symptomer. Hvis du bruker rynket gullris i hagen din og ikke har ragweed i området, vil du ikke ha de vanlige allergiene.

Vokser røff gullris i hagen

Som en innfødt, flerårig villblomst er pleie av røff gullris ikke arbeidskrevende. Gi den en flekk i full sol, eller en flekk med litt skygge, og med godt drenert jord. Jorda skal være fuktig mye av tiden, men gullris tåler tørr jord. Når plantene dine er etablert, trenger du ikke å vanne dem ofte.

For å formere grov gullris kan du så frø rett i jorda, men vær hardhendt, siden spiringen er flekkete. Du kan også ta stiklinger på senvåren eller forsommeren eller dele røttene på senvinteren. Del for å formere seg eller bare for å tynne ut klumper for kommende vekstsesong. Hvis du samler frø fra plantene dine, se etter de tykkere frøene; flate frø er vanligvis ikke levedyktige.

Anbefalt: