Rough Bluegrass Info – Bør du dyrke en røff Bluegrass plen

Innholdsfortegnelse:

Rough Bluegrass Info – Bør du dyrke en røff Bluegrass plen
Rough Bluegrass Info – Bør du dyrke en røff Bluegrass plen

Video: Rough Bluegrass Info – Bør du dyrke en røff Bluegrass plen

Video: Rough Bluegrass Info – Bør du dyrke en røff Bluegrass plen
Video: Почему Пушкин самый влиятельный писатель в России? 2024, April
Anonim

Røft blågress (Poa trivialis) brukes noen ganger som torvgress, oftest på en golfgreen om vinteren. Den er ikke plantet med vilje, men er allerede der og kan stelles for å imøtekomme golfspillerne. Dette er omtrent det eneste tilfellet når det brukes med hell, eller med vilje, annet enn et prydenggress. De fleste andre ganger er det et ugress, et uønsket gress i plenen som vi vil ha bort.

Hva er Rough Bluegrass?

Røft blågress er et spredende, aggressivt gresslignende ugress. Den begynner å vokse og spre seg om høsten. Når den kommer inn på plenen din, tar den over gresset som allerede er der, og dør deretter tilbake i sommervarmen og etterlater nakne flekker der gresset en gang vokste.

Ikke forveksle det med Kentucky bluegrass, selv om det er i samme familie. Invasiv grov blågress ser ut som benturt og er i slekt med ettårig blågress, som også kan være plagsomt. Bladbladene er lysere i fargen, en lys gulgrønn med en rødlig nyanse når tørre forhold vedvarer. Den blomstrer i juni og produserer frø som fremmer spredningen.

Når forholdene er gunstige, kryper dette gresset etter grunne stoloner (løpere) og fyller raskt et område enten det er plantet gress der eller ikke. Kjølige temperaturer og fuktig jord fremmer veksten. Den har blanke, fine blader og er lett å skille fragresset du vil vokse i hagen din.

How to Kill Rough Bluegrass

For å bli kvitt dette gresset i plenen din, forbedre dreneringen og kutte ned på vanningen. Håndtrekking er ikke effektivt for store områder.

Røff bluegrass-informasjon sier at å holde en tørr plen er en av de beste måtene å forhindre invasjon på. Den tåler ikke tørke. Det beste forsvaret er å holde plenen din sunn, så det vil være mindre sjanse for at grov blågress i plenen din kan overleve. Du kan også bekjempe det ved å:

  • Vann plenen sjelden og dypt. Dyp vanning går lenger ned enn det korte rotsystemet til ugresset.
  • Klipp gresset ikke kortere enn 3 til 4 tommer (7,6 til 10 cm). Plener med frodig, sunn torv er vanskeligere for ugresset å invadere.
  • Gjødsle plenen regelmessig. De fleste gresspleiere anbefaler fire fôringer per år.
  • Påfør et ugrasbekjempelsesprodukt før oppblomstring på sensommeren.

Hvis du lurte på er grov blågress et ugress, forhåpentligvis ble spørsmålet ditt besvart. Øv disse metodene for å holde ugresset under kontroll. Hvis det allerede har forårsaket massiv gressnedgang i plenen din, sjekk om du så i disse områdene. Når du sår plenen på nytt, husk å la morgenduggen gjøre jobben sin før du begynner å vanne for dagen.

Anbefalt: