Hvordan drepe ildorm – Lær om håndtering av ildorm i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drepe ildorm – Lær om håndtering av ildorm i hagen
Hvordan drepe ildorm – Lær om håndtering av ildorm i hagen

Video: Hvordan drepe ildorm – Lær om håndtering av ildorm i hagen

Video: Hvordan drepe ildorm – Lær om håndtering av ildorm i hagen
Video: To Kill A Wireworm 2024, Kan
Anonim

Selv om det å starte og vedlikeholde en hage er en spennende og givende oppgave, kan prosessen også være ganske frustrerende når skadedyr av ildorm ødelegger ens mest elskede plantinger. Alt fra overfladisk til alvorlig, å gjenkjenne tegn og symptomer på infestasjon er det første skrittet til en sunn vokseplass.

Om ildormskadedyr i hager

Så hva er ildorm? Ildorm, eller Choristoneura parallella, er et skadedyr som er vanlig for avlinger som soyabønner og tranebær. Voksne ildormmøll finner og legger egg på overflaten av nærliggende planteløvverk. Selv om størrelsen på gulbronseeggene er relativt små, legges de ofte i større klynger.

Disse eggklasene klekkes, og ildormlarven begynner å livnære seg på vekst av vertsplanten. Når larvene mater, er plantestengler pakket inn i bånd. Mens planteskader i tidlig sesong er minimale, kan en andre generasjon av ildormene i samme sesong ha stor innvirkning på kvaliteten på frukthøsten, og dermed gjøre håndtering av ildorm viktig.

Brannormkontroll

Trenger du å vite hvordan du blir kvitt ildorm? Heldigvis for tyttebærdyrkere hjemme er det flere alternativer når det kommer til å administrere ogkontrollere ildorm.

Tidlig i vekstsesongen bør gartnere gjøre visuelle kontroller av planteområdet, og være nøye med tilstedeværelsen av egg eller larver. Ildormlarver finnes vanligvis på tuppen av tranebærgrener. Der vil de begynne prosessen med å mate og danne nett.

Fjerning av egg fra hagen vil også bidra til at avlingsskader reduseres. Siden ildormmøll oftest legger egg på oversiden av ugress som vokser i nærheten av tranebærplanter, er en av de beste metodene for forebygging å opprettholde riktig hagesanering. Fjern ugress som vokser i nærheten av planter, så vel som alt annet hageavfall.

Mens kommersielle dyrkere er i stand til å bedre kontrollere populasjoner av ildormlarver gjennom flom og bruk av kjemiske kontroller, anbefales ikke disse metodene for hjemmedyrkere. Hvis du vurderer bruk av insektmidler, sørg for å kontakte en lokal landbruksagent for å få verdifull sikkerhets- og regionspesifikk informasjon.

Anbefalt: