Håndtering av blonder - Lær om behandling av blonder i hagen

Innholdsfortegnelse:

Håndtering av blonder - Lær om behandling av blonder i hagen
Håndtering av blonder - Lær om behandling av blonder i hagen

Video: Håndtering av blonder - Lær om behandling av blonder i hagen

Video: Håndtering av blonder - Lær om behandling av blonder i hagen
Video: Дом Джейн Остин - Экскурсия по комнатам - Чаутон-Хэмпшир - Жизнь Джейн Остин 2024, Kan
Anonim

En rødlig oransje farge på undersiden av bladene på trærne og buskene dine er et godt tegn på at du har å gjøre med blonder. Disse bittesmå insektene kan ødelegge utseendet til landskapet ditt når de begynner å mate plantene dine. Her er noen tips om hvordan du kan bli kvitt skadedyr av blonder.

Hva er Lace Bugs?

Lacebugs er bittesmå insekter som ikke blir mer enn 3 mm lange. Små, klare celler dekker vingene og brystkassen, og gir dem et blondt utseende. De spiser ved å suge saften fra løvet til trær og busker, slik at de ser flekkete, prikkete og misfargede ut.

Det kan være irriterende å takle blonder, men den gode nyheten er at med effektiv behandling av blonder kan du kvitte dem med hagen.

Naturlig kontroll av blondefeil

Det finnes dusinvis av arter av blonder, og hver enkelt lever av bare én planteart. For eksempel vil en valnøttblondekryss ikke livnære seg på en asalea, og en pilelus vil ikke livnære seg på en platan. Planting av en rekke arter i landskapet hindrer derfor insektet i å spre seg.

En annen metode for naturlig bekjempelse av blondekryss er å dra nytte av det faktum at blondekryss er mer sannsynlig å spise av planter i varme, tørre ogsolrike omgivelser. Arbeid kompost inn i jorden og mulch rundt plantene for å holde jorden jevnt fuktig. Sørg også for ettermiddagsskygge når det er mulig.

Lace Bug Treatment with Insecticides

En rekke nyttige insekter hjelper til med å holde blondekryp under kontroll, inkludert:

  • hoppende edderkopper
  • assassin bugs
  • snøringslarver
  • piratfeil
  • damebiller
  • rovmidd

Unngå bruk av bredspektrede insektmidler som ødelegger blondekrypens rovdyr. Når de først er borte, har ikke planten noe naturlig forsvar mot blonder, og du kan utvikle et edderkoppmiddproblem.

Bruk i stedet insektmiddelsåpe, neemolje eller smalrekkeolje. Spray planten med disse insektmidlene med to ukers mellomrom. Skaden forsvinner ikke, men du vil ikke ha noen ny skade.

Ikke bekymre deg for å miste planter på grunn av skade på blonder. Skaden er vanligvis bare kosmetisk og planten kommer tilbake neste vår med friske, nye blader. Trikset er å eliminere insektet i vekstsesongen slik at det ikke kan overvintre på planten og komme tilbake neste år.

Anbefalt: