What Is An Inchworm – Lær om Inchworms In The Garden

Innholdsfortegnelse:

What Is An Inchworm – Lær om Inchworms In The Garden
What Is An Inchworm – Lær om Inchworms In The Garden

Video: What Is An Inchworm – Lær om Inchworms In The Garden

Video: What Is An Inchworm – Lær om Inchworms In The Garden
Video: Worms Are Wonderful | Amazing Animals | Backyard Science | SciShow Kids 2024, Kan
Anonim

Ulike typer tommeorm finnes i og i nærheten av hjemmehagen. Også kjent som cankerworms, spanworms eller loopers, disse skadedyrene er ansvarlige for frustrerende skader i både grønnsakshagen og hjemmets frukthage. Ved å kjenne til tegn og symptomer på disse vanlige skadedyrene, er gartnere bedre i stand til å forsvare seg mot fremtidige avlingsskader. Les videre for å lære mer om inchworm-kontroll.

Hva er en Inchworm?

Navnet inchworm refererer til larvene til møll i Geometridae-familien. Avledet fra måten den beveger seg på, kan dens navnebror være noe misvisende. Selv om de blir referert til som en "orm", er larvene til disse møllene faktisk larver. Larvene lever av bladene til forskjellige planter som eple-, eik-, morbær- og almetrær.

Er Inchworms Bad?

Selv om tilstedeværelsen av noen få larver vanligvis ikke er en grunn til bekymring, kan alvorlige angrep være mye mer alarmerende. I disse tilfellene er det mulig at hele trær kan bli avløvet på grunn av inchworms aggressive appetitt. Mens planter vanligvis er i stand til å komme seg etter mild skade, kan alvorlige tilbakevendende problemer med inchworms føre til svekket helse eller eventuelt tap avtrær.

Siden inchworms lever av et bredt utvalg av trær, inkludert både frukt- og skyggetrær, er det sannsynligvis det første stedet larvene vil bli observert. Frustrerende nok kan frukthager i hjemmet legge merke til varierende grad av skade på frukttrær. Heldigvis finnes det noen kontrollmidler som hjemmedyrkere kan bruke for å forsvare seg mot disse skadedyrene.

Inchworm Control Options

I de fleste tilfeller er behandling for inchworm-skade ikke nødvendig. Sunne og stressfrie trær blir ikke ofte påvirket av tommeorm utover minimal skade. I tillegg er larvepopulasjoner ofte naturlig kontrollert og administrert av tilstedeværelsen av rovdyr som fugler og nyttige insekter.

Hvis imidlertid huseieren føler at bruk av kjemiske kontroller er nødvendig, finnes det et bredt utvalg av kjemiske plantevernmidler. Når du velger en kontroll, sørg for at det valgte produktet er trygt for bruk i hjemmets grønnsakshage eller på frukttrær. Når du velger å bruke kjemiske plantevernmidler, er det viktig å lese produktetikettene nøye og grundig før påføring.

Et alternativ til bruk av kjemiske plantevernmidler er bruken av Bacillus thuringiensis, en naturlig jordbakterie som er helt trygg for mennesker og andre skapninger, men som er skadelig for larvearter.

Anbefalt: