Karve vinterbeskyttelse: Lær om å holde karve om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Karve vinterbeskyttelse: Lær om å holde karve om vinteren
Karve vinterbeskyttelse: Lær om å holde karve om vinteren

Video: Karve vinterbeskyttelse: Lær om å holde karve om vinteren

Video: Karve vinterbeskyttelse: Lær om å holde karve om vinteren
Video: Wild Swimming in Japan - Escape from the city (Tokyo - Kamakura) 2024, Kan
Anonim

Karve er et krydder som mange kokker liker å ha i urtehagen. Selv om du kan kjøpe ettårige planter, er de fleste hagekarve biennaler, frø det andre året. Det betyr at planten krever vinterstell av karve. Å holde karve om vinteren er ikke et problem i milde områder, men i kjøligere områder er vinterbeskyttelse av karve et must. Les videre for å lære om vinterplanting av karve, kuldeherdighet og hvordan du sørger for at plantene dine når våren.

Keeping Karve om vinteren

Hvis du bruker karvefrø i matlagingen, vet du kanskje at karve (Carum carvi) er en toårig urt. Karve "frø" er den tørkede frukten til denne planten som har små frø på utsiden som jordbær gjør.

Karve vinterplanting er mulig siden noen frø kan spire ved 40 grader Fahrenheit (4 C.). De spirer imidlertid best ved temperaturer nærmere 21 C og plantes oftere om våren eller høsten.

Det første året vokser karve til små, buskete planter med skinnende grønne blader. På høsten dør plantene tilbake til røttene. Med god karve vinterpleie kommer urtene til våren.

Den andre vekstsesongen vokser plantene tildobbelt så stor som de oppnådde det første året. Du kan bruke bladene i salater når de er store nok. På slutten av den andre sesongen blomstrer plantene og frukter. Karvefrøene som brukes i matlagingen festes på utsiden av frukten.

Karve-kaldhardhet er eksepsjonell. Plantene trives i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 3 til 7. Det betyr at denne toårige urten tåler svært lave temperaturer. Plantene kan til og med overleve vintre når været synker ned til -40 grader Fahrenheit (-40 C.).

Karve vinterpleie

Siden karveplanter dør tilbake til røttene om høsten, er det ikke spesielt vanskelig å holde karve om vinteren. Du må beskytte røttene, men du trenger ikke å bekymre deg for ømme stilker og blader. Sunne karverøtter har lettere for å klare seg gjennom vinteren. Plantens helse påvirker helsen til røttene, så sørg for å gi planten alt den trenger for å trives.

Plant karven på et sted med full sol i godt drenerende jord. Ved å legge til gammel kompost før planting får frøplanten de næringsstoffene den trenger for å vokse til en sunn plante.

Hold jorda fuktig mens planten etablerer seg og bygger rotsystemet. Gi mer kompost midt i sesongen.

Karve vinterpleie innebærer å beskytte røttene mot iskaldt vær. En av de beste måtene å beskytte dem mot kulde er å legge mulch over plantens røtter. Dette isolerer karven som et tykt teppe. Du kan fjerne dette dekket om våren når ny vekst begynner.

Anbefalt: