Vinterbeskyttelse for pottetrær - pottetrær som overlever vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinterbeskyttelse for pottetrær - pottetrær som overlever vinteren
Vinterbeskyttelse for pottetrær - pottetrær som overlever vinteren

Video: Vinterbeskyttelse for pottetrær - pottetrær som overlever vinteren

Video: Vinterbeskyttelse for pottetrær - pottetrær som overlever vinteren
Video: 🌹 Winterizing Potted Plants // How to Protect Potted Plants during Winter 2024, April
Anonim

Å plante mindre trær i containere løser mange problemer. Hvis du har sand- eller leirejord som ikke ville være bra for treet, kan du bruke topp, godt drenerende jord i beholderen. Og hvis vintrene dine er kaldere enn treet ditt er hardføre, overvintrer eviggrønne pottetrær godt hvis du kan ta beholderen inn for kuldeperioder.

Men pottetrær som overlever vinteren trenger ikke nødvendigvis å tas med inn. I mange områder er det fullt mulig å overvintre pottetrær utenfor - inkludert både eviggrønne pottetrær og pottedøvtrær - hvis du tar riktige forholdsregler. Hvis du er interessert i vintertrebeskyttelse, les videre.

Pottetrær som overlever vinteren

Trær plantet i potter føler kulden om vinteren mer enn trær med røtter i jorden. Det er fordi de har mindre jord som isolerer røttene. Når vinterkulden setter inn, kan det være viktig å sørge for vintertrebeskyttelse for å hjelpe treet ditt til å overleve.

Dette er åpenbart ikke nødvendig for pottetrær i varmere klima. For eksempel, i San Francisco, hvor vintertemperaturene holder seg tosifret over frysepunktet, trives containerplanter i bakgården hele året uten ekstra vinterbeskyttelse. I kjøligere områder er pottetrær som overlever vinteren enten kaldharde for regionen, ellers er det detgitt beskyttelse mot kulde og vind.

Protecting Container Trees

Å plukke trær som er kaldbestandige der du befinner deg er det første trinnet for å hjelpe trær med å klare seg gjennom vinteren. Husk imidlertid at hardhetssoner gjenspeiler kuldenivået et tre kan overleve når røttene er i jorden, ikke i en beholder. Røttene til beholderplantene dine kan bli kaldere enn de i bakken; faktisk kan de falle ned til samme temperatur som vinterluften.

Hvordan kan du gi disse plantene vintertrebeskyttelse? Først beregner du beholderens USDA-hardhetssone som to soner kaldere enn din vanlige sone. Det bør fortelle deg om treet ditt fortsatt er trygt. Hvis du for eksempel bor i sone 6, velg stauder, trær og busker merket som hardfør til sone 4 for å øke sjansen for at plantene vil overvintre lykkelig. Du bør også velge containerne dine med omhu.

Plukke containere for pottetrær

Typen beholder du bruker kan ha stor innvirkning på hvor mye kulde treets røtter vil oppleve. Det er bare fornuftig at tynne beholdervegger ikke vil skjerme kulden så vel som tykkere. Det eliminerer plast- og metallbeholdere for oppbevaring av pottetrær over vinteren.

Men det er mer å vurdere hvis du har iskaldt vintervær. Fajanse, keramikk og terrakotta kan sprekke når de fryser eller tiner. Det er bedre å velge betong- eller trebeholdere. Og størrelsen teller. Jo større beholderen er, jo bedre, siden den øker mengden beskyttende smuss rundt røttene.

Lagre pottetrær over vinteren

Det er klart at flytting av containerplanter innendørs i de kaldeste månedene er en effektiv måte å beskytte dem på. Men det er ikke den eneste måten å forbedre sjansene til et containertre. Her er en annen måte å oppbevare pottetrær over vinteren.

Før den første vinterfrosten, grav store hull i hagejorden, store nok til å romme pottene til containertrærne. Plasser plantens beholder i hullet og stikk jord rundt kantene, vann plantene godt, og legg deretter et tykt lag med halm, tørkede blader eller strimlet bark. Vann av og til i de kalde månedene.

Hvis dette ikke er mulig, kan det også hjelpe å gruppere pottetrærene dine på et skjermet sted i nærheten av huset. Plasser de største pottene på utsiden, de mindre pottene på innsiden. Mulch over toppen og plasser høyballer rundt utsiden av den lille gruppen.

Anbefalt: