Boysenberry Problemer - Informasjon om vanlige sykdommer av Boysenberries

Innholdsfortegnelse:

Boysenberry Problemer - Informasjon om vanlige sykdommer av Boysenberries
Boysenberry Problemer - Informasjon om vanlige sykdommer av Boysenberries

Video: Boysenberry Problemer - Informasjon om vanlige sykdommer av Boysenberries

Video: Boysenberry Problemer - Informasjon om vanlige sykdommer av Boysenberries
Video: Growing Boysenberries - Floricanes, Primocanes and Biennial Properties 2024, Kan
Anonim

Boysenbær er herlige å dyrke, og gir deg en høst av saftige, søte bær på sensommeren. Denne krysningen mellom bringebær- og bjørnebærvarianter er ikke så vanlig eller populær som den en gang var, men den burde være det. Du kan dyrke dette bæret i hagen din, men pass på vanlige sykdommer.

Diseases of Boysenberries

Boysenbærplanter er mottakelige for de fleste av de samme sykdommene som bjørnebær og duggbær. Vet hva de vanlige guttebærsykdommene er, slik at du kan se etter tegnene og fange dem tidlig for behandling og behandling.

  • Rang og bladrust. Denne soppsykdommen får gule pustler til å utvikle seg på bladene og stokkene til boysenbærplanter. Over tid vil stokkene og bladene tørke og sprekke.
  • Anthracnose. En annen soppinfeksjon, denne manifesterer seg først som små, lilla flekker på blader og nye skudd. På stokk vil de vokse seg større og bli grå. Det kan også være tilbakegang.
  • Spur blight. Soppen som forårsaker ansporesyke utvikler seg som lilla flekker på stokk. Nye skudd og knopper vil dø tilbake.
  • Oransjerust. Små, gule flekker på bladene erførste tegn på appelsinrust, en soppsykdom. Etter hvert vokser de til pustler som produserer oransje sporer.
  • Fruktråte. Dette skjer når den modne frukten råtner på stokkene. Overmodne bær er mest utsatt.

How to Treat a Sick Boysenberry

Mange vanlige guttebærproblemer kan enkelt håndteres i hjemmehagen, spesielt hvis du ser etter symptomer og fanger dem tidlig eller bruker forebyggende tiltak:

Hvis du ser tegn på stokk og bladrust, er det bare å beskjære de berørte stokkene. Brenn dem for å unngå å spre infeksjonen. Infeksjonen skal ikke påvirke innhøstingen din i stor grad.

Antraknose kan forårsake dø tilbake, og det finnes ingen god behandling for det. En spray med soppdrepende middel i sen hvileperiode kan imidlertid bidra til å forhindre det.

Med ansporesyke kan du fjerne og brenne de berørte stokkene. Vurder også å bruke et kobbersoppmiddel i knoppstadiet for å behandle infeksjonen.

Appelsinrust er en skadelig og systemisk infeksjon. Hvis planten får spre seg for langt, vil ikke planten produsere noen bær. Dessverre finnes det ikke noe soppdrepende middel som behandler appelsinrust, så du må fjerne og ødelegge skadede planter, helst før pustlene brister.

Med fruktråte er forebygging best, selv om soppdrepende middel kan brukes for å redde bær som begynner å råtne. Forebygging inkluderer avstand og beskjæring av planter for luftsirkulasjon og høsting av bær før de overmodnes.

Behandling og behandling er mulig for de fleste guttebærproblemer, men forebygging er alltid best. Bruksertifiserte sykdomsfrie planter, gir god plass til luftsirkulasjon, og sørg for at jorda drenerer godt. Når du vanner, påfør kun vann ved bunnen av stokkene, for å unngå overdreven fuktighet som kan føre til sykdom.

Anbefalt: