What Is Inarching: Lær å pode med Inarching Propagation

Innholdsfortegnelse:

What Is Inarching: Lær å pode med Inarching Propagation
What Is Inarching: Lær å pode med Inarching Propagation

Video: What Is Inarching: Lær å pode med Inarching Propagation

Video: What Is Inarching: Lær å pode med Inarching Propagation
Video: How to Propagate and Graft Papaya trees to produce large fruits 2024, Kan
Anonim

Hva er inarching? En type poding, inarching, brukes ofte når stammen til et ungt tre (eller stueplante) har blitt skadet eller festet av insekter, frost eller rotsystemsykdom. Poding med inarching er en måte å erstatte rotsystemet på det skadede treet. Mens inarch graft-teknikken vanligvis brukes for å redde et skadet tre, er inarching-utbredelse av nye trær også mulig. Les videre, så gir vi litt grunnleggende informasjon om inarch graft-teknikken.

Hvordan gjøre inarch grafting

Poding kan gjøres når barken glir på treet, vanligvis omtrent når knoppene hovner opp på senvinteren eller tidlig på våren. Hvis du poder med inarching for å redde et skadet tre, trim det skadede området slik at kantene er rene og fri for dødt vev. Mal det sårede området med asf altemulsjonstremaling.

Plant små frøplanter i nærheten av det skadede treet for å bruke som grunnstamme. Trærne skal ha fleksible stengler med en diameter på 0,5-1,5 cm. De bør plantes veldig tett, innenfor 5 til 6 tommer (13-15 cm.) fra det skadede treet. Du kan også bruke sugekopper som vokser ved foten av det skadede treet.

Bruk en skarp kniv til å lageto grunne kutt, 4 til 6 tommer (10-15 cm.) i lengde, over det skadede området. De to kuttene skal være tett plassert med nøyaktig bredde på grunnstammen. Fjern barken mellom de to kuttene, men la en ¾ tomme (2 cm) barkklaff stå på toppen av kuttene.

Bøy rotstokken og skyv den øverste enden under barkklaffen. Fest rotstokken til klaffen med en skrue og fest den nedre delen av rotstokken til treet med to eller tre skruer. Rotstokken skal passe godt inn i kuttet slik at saften av de to vil møtes og blandes. Gjenta rundt treet med den gjenværende grunnstammen.

Dekk de inarched områdene med asf altemulsjonstremaling eller podevoks, som vil forhindre at såret blir for vått eller for tørt. Beskytt det inarched området med maskinvareklut. La det være 5-8 cm mellom duken og treet for å gi plass mens treet svaier og vokser.

Beskjær treet til en enkelt stamme når du er sikker på at foreningen er sterk og tåler sterk vind.

Anbefalt: