Problemer med Nemesia – Lær om vanlige behandlingsproblemer med Nemesia

Innholdsfortegnelse:

Problemer med Nemesia – Lær om vanlige behandlingsproblemer med Nemesia
Problemer med Nemesia – Lær om vanlige behandlingsproblemer med Nemesia

Video: Problemer med Nemesia – Lær om vanlige behandlingsproblemer med Nemesia

Video: Problemer med Nemesia – Lær om vanlige behandlingsproblemer med Nemesia
Video: Troubleshooting Common (And Not so Common) Plant Diseases in the Georgia Landscape 2024, Kan
Anonim

Nemesia er en flott liten, prangende blomst for tidlig farge i bed og border i hagen din. Plantene er også perfekte for dyrking i containere. Hvis somrene i området ditt vanligvis består av varme dager, kan Nemesia ta en pause fra å blomstre og blomstre igjen om høsten. En generell trim på dette tidspunktet oppmuntrer til gjenoppblomstring. I områder der nettene forblir kjølige og dagtemperaturene er moderate, kan disse plantene blomstre fra vår til høst.

Selv om problemer med nemesia-planter vanligvis ikke er alvorlige, gir denne lange vekstperioden flere muligheter for sykdom å utvikle og skadedyr å angripe. Dette er vanlige nemesia-problemer som du bør holde øye med. Lær hvordan du oppdager dem i tidlig utvikling, slik at de ikke ødelegger de vakre blomstrende plantene dine.

Hva er g alt med My Nemesia?

Problemer med nemesia kan omfatte følgende:

Mugg: Et hvitt pulveraktig stoff på blader og stilker er ofte soppmugg, også k alt mugg. Dette starter om våren når forholdene fortsatt er fuktige og fuktige, men temperaturene har blitt varmere. Det vil spre seg blant nemesiaene, men vil sannsynligvis ikke påvirke andre nærliggende planter. Unngå denne soppen ved å vanne planter ved røttene, somovervann oppmuntrer til spredning og utvikling.

Aphids: Hvis du ser en sverm av bittesmå svarte insekter rundt nyvekst når du feilsøker nemesia, er det sannsynligvis bladlus. Spreng dem av med vannslangen, og prøv å unngå unødvendig fukting av løvverk. Hvis de kommer tilbake, spray med en insektmiddelsåpe eller neemolje når solen ikke skinner på plantene.

Western Flower Trips: Solbrune arr på løvverk og hvite arr på blomster er en indikasjon på dette skadedyret. Se etter en lysebrun skadedyr med klare vinger. Behandle trips med insektdrepende såpe før du går videre til insektmiddel hvis såpespray ikke lykkes.

Utilstrekkelig gjødsling: Gulning av nedre blader er noen ganger et resultat av nitrogenmangel. Bruk en balansert gjødsel for å gi nitrogen når tegn vises. Fosfor er nødvendig for et sunt rotsystem og lengre varige oppblomstringer. Mangel på dette næringsstoffet kan vises som lilla farge i bladene og ikke-blomstrende. Fjern skadede blader i begge tilfeller.

Bakteriell bladflekk: Et annet problem forårsaket av bruk av overhead vanning, fete svarte flekker starter på de nedre bladene og beveger seg oppover planten. Vann ved røttene for å unngå dette problemet.

I de fleste tilfeller er nemesia-planter problemfrie og trenger bare vanning, ettermiddagsskygge i varme områder og en generell beskjæring når blomstringen svikter.

Anbefalt: