Høsting av gressfrø fra prydplanter: Lær hvordan du lagrer prydgressfrø

Innholdsfortegnelse:

Høsting av gressfrø fra prydplanter: Lær hvordan du lagrer prydgressfrø
Høsting av gressfrø fra prydplanter: Lær hvordan du lagrer prydgressfrø

Video: Høsting av gressfrø fra prydplanter: Lær hvordan du lagrer prydgressfrø

Video: Høsting av gressfrø fra prydplanter: Lær hvordan du lagrer prydgressfrø
Video: Sub) Как выращивать микрозелень и ростки дома без почвы | Советы по внутреннему садоводству 2024, Kan
Anonim

Prydgress kan være et utmerket tillegg til blomsterbed og landskapskanter. Kommer i et bredt spekter av former og størrelser, kan deres dramatiske skyer og farge tilby huseiere fantastisk visuell interesse når de arrangeres med andre prydplanter. Deres bekymringsløse vekstvaner, i tillegg til den enkle spredningen av frø av prydgress, gjør disse gressene til et utmerket valg selv for nybegynnere.

Samling av prydgressfrø

Ofte er en av de mest givende aspektene ved hagearbeid prosessen med å samle inn frø og formere planter i hagen. Denne kostnadseffektive og økonomiske strategien kan hjelpe gartnere med å skape vakre uterom, selv når det er begrenset av stramme budsjetter.

Som mange andre planter er prosessen med å høste gressfrø ganske enkel. Men før du begynner å samle prydgressfrø, er det noen få hensyn å undersøke. Mest bemerkelsesverdig bør dyrkere ta hensyn til om planten er en hybrid eller åpen pollinert gressvariant. Mens mange kultivarer vil vokse sann til frø, er det mulig at avkommet til noen hybridvarianter kanskje ikke ser nøyaktig ut som foreldreneplanter.

Hvordan lagre prydgressfrø

Selv om noen prydgress lett frøs og spres i hagen, kan andre varianter trenge hjelp. Som med alle planter i landskapet, krever innsamling av prydgressfrø tålmodighet. Frø som utvikler seg langs gressfjæren eller frøhodet må få lov til å modnes helt og fullstendig før de fjernes. Dette vil bidra til å sikre best mulig frø når det er på tide å plante.

Når frø har modnet, er det viktig å umiddelbart fjerne frøhodene fra planten. Hvis frøene blir stående for lenge, kan de begynne å falle ned på bakken eller bli spist av fugler og insekter. La frøhodene tørke en til to ekstra dager etter at de er fjernet. Å la frø tørke ytterligere er et nødvendig skritt for å unngå mugg eller andre problemer som kan oppstå når frøet lagres.

Prosessen med å høste frøene kan etterlate plantemateriale, k alt agner, blandet med frøene. For å fjerne disse plantestykkene kan dyrkere forsiktig blåse den bort med en liten vifte eller utendørs på en vindfull dag. Oppbevar frøene på et tørt, mørkt sted til det er på tide å plante.

Anbefalt: