Ideer for utendørs peis: Hvordan nyte en hagepeis i bakgården

Innholdsfortegnelse:

Ideer for utendørs peis: Hvordan nyte en hagepeis i bakgården
Ideer for utendørs peis: Hvordan nyte en hagepeis i bakgården

Video: Ideer for utendørs peis: Hvordan nyte en hagepeis i bakgården

Video: Ideer for utendørs peis: Hvordan nyte en hagepeis i bakgården
Video: 25 Достопримечательности в Будапеште, Венгрия 2024, Kan
Anonim

Se for deg en kjølig høstkveld, når hagen din fortsatt ser vakker ut, men luften er skarp og for kald til å nyte. Hva om du hadde et knitrende bål å sitte ved siden av mens du nippet til et glass vin eller en varm cider? En hagepeis er alt du trenger for å nyte denne idylliske scenen.

Hvorfor installere en peis i hagen?

Hvis scenen ovenfor ikke lokker deg til å bygge en bakgårdspeis, hva vil da? Dette er absolutt en luksus og ikke en nødvendighet for en hage eller hage, men det er et fint tillegg som vil gi deg mer brukbart utendørs oppholdsrom. En peis kan forlenge tiden du kan nyte å være ute i hagen du har jobbet så hardt med, inkludert å gå ut tidligere på våren og senere på høsten.

En peis kan være nyttig for å gi mer beboelig plass utendørs, men den kan også være et godt designelement. Landskapsdesignere bruker peiser oftere i disse dager, og plasserer dem som fokuspunkter i en hage eller uteplass. Selvfølgelig er de sosiale mulighetene som en terrasse eller hagepeis gir, mange. Du kan lage den perfekte plassen rundt den for å være vertskap for venner, familier og fester.

Creative Outdoor Peis Ideas

Når du installerer en utendørs peis, står du foran en stor jobb, så det kan være lurt å henvende seg til en profesjonell for å bygge den for deg. Det betyr ikke at du ikke kan designe den perfekte hagepeisen. Her er noen ideer for å komme i gang:

  • Bygg peisen inn i en eksisterende vegg. Hvis du har en steinmur, vurder å bruke strukturen til å sette inn en peis som passer inn i det du allerede har.
  • Lag en frittstående, flersidig peis. En peis bygget av stein eller murstein som har åpninger på tre eller fire sider og en som er mer sentrert i hagen din, gir deg et flott sted for fester og sosi alt samvær, ettersom flere mennesker kan samles rundt den.
  • Bygg en peis under tak. Hvis du har en stor uteplass med tak, kan det være lurt å bygge peisen inn i den strukturen. Dette vil gi deg sjansen til å bruke peisen selv når det regner.
  • Vurder uvanlige materialer. Peiser trenger ikke være murstein eller stein. Gjør en uttalelse med en støpt betong-, adobe-, flis- eller gipspeis.
  • Keep it simple. Hvis du ikke er klar for store konstruksjoner, kan du prøve en enkel, bærbar brannkasse. Disse metallbeholderne kan flyttes rundt på gården og kommer til og med i størrelser som er små nok til å brukes på bordplater.

Når du designer bakgårdspeisen din, må du ikke glemme det praktiske, og husk å designe den som en del av hagen. Det bør være tilstrekkelig med sitteplasser, og det bør fungere godt med din eksisterende hagedesign og beplantning.

Anbefalt: