Utendørs container Jordkrav: Potteblanding for utendørs containere

Innholdsfortegnelse:

Utendørs container Jordkrav: Potteblanding for utendørs containere
Utendørs container Jordkrav: Potteblanding for utendørs containere

Video: Utendørs container Jordkrav: Potteblanding for utendørs containere

Video: Utendørs container Jordkrav: Potteblanding for utendørs containere
Video: The Best Soil Mix for Containers 2024, April
Anonim

Å plante blomster og grønnsaker i store utendørsbeholdere kan være en utmerket måte å maksimere både plass og utbytte. Selv om prosessen med å fylle disse pottene med høykvalitets potteblandinger er relativt enkel, kan kostnadene øke raskt. Dette er spesielt plagsomt for de som har et stramt budsjett. Ved å bli mer kjent med innholdet i utendørs beholderjord, kan selv nybegynnere gartnere bedre forstå hva som kreves for å blande sitt eget beholdervekstmedium.

Hva er en god potteblanding for utendørsbeholdere?

Med den økende populariteten til hagearbeid i containere finner mange dyrkere seg interessert i å få mer kunnskap om utendørs pottejord. Disse jorda er avgjørende for suksessen til containerhager. Spesifikke komponenter i jorda hjelper til med drenering, vannretensjon og næringsopptak.

I motsetning til jorda i hagen, er det viktig at potteblanding for utendørsbeholdere har eksepsjonelle dreneringsegenskaper. Denne dreneringen er nøkkelen, siden den lar fuktigheten i beholderen bevege seg nedover utenfor rotsonen til planten. Stående vann innenfor plantens rotsone kan føre til enmange problemer, for eksempel rotråte.

Potteblanding for utendørsbeholdere som selges kommersielt inneholder oftest en blanding av vermikulitt, torv og/eller kokosfibre for å regulere fuktighetsnivået og forbedre dreneringen. Dessuten inneholder disse blandingene ikke jord. Dette gjør at blandingen forblir relativt lett og luftig, selv når den er mettet med vann. Å opprettholde disse konsekvente fuktighetsnivåene vil være avgjørende for containerplanting gjennom hele vekstsesongen.

Creating Your Own Outdoor Container Soil

Selv om det er mulig å blande din egen potteblanding med hagejord, er det best å gjøre grundige undersøkelser først. Å legge til hagejord til en potteblanding kan være gunstig for å legge til ekstra bulk og næringsstoffer til blandingen. Det vil imidlertid være avgjørende at jorda er sunn, sykdomsfri og fri for skadelige insekter eller skadedyr. I noen tilfeller kan tilsetning av hagejord gjøre mer skade enn nytte, så det er å foretrekke å lage jordfrie blandinger.

Ved å mestre etableringen av sine egne potteblandinger, kan mange gartnere fylle potter og containere med høykvalitets containerdyrkingsmedium til en brøkdel av kostnadene ved å kjøpe kommersielt poser med pottejord.

Gjennom kombinasjonen av komponenter kan disse utendørs pottejordene gi plantene rikelig med næringsstoffer for å produsere sunne og levende blomstrende planter som trives hele sesongen.

Anbefalt: