Herbal Ginseng Remedies – Lær hvordan du bruker ginsengrot

Innholdsfortegnelse:

Herbal Ginseng Remedies – Lær hvordan du bruker ginsengrot
Herbal Ginseng Remedies – Lær hvordan du bruker ginsengrot

Video: Herbal Ginseng Remedies – Lær hvordan du bruker ginsengrot

Video: Herbal Ginseng Remedies – Lær hvordan du bruker ginsengrot
Video: Natural Remedies & Nutrition : How to Use the Root of American Ginseng 2024, Kan
Anonim

Ginseng hører hjemme i Panax-slekten. I Nord-Amerika vokser amerikansk ginseng vilt i løvskogene i den østlige delen av USA. Det er en enorm kontantavling i disse områdene, med 90 % av den kultiverte ginsengen dyrket i Wisconsin. Hva brukes ginseng til? Det regnes som et universalmiddel som kan bidra til å forbedre velvære. Ginseng-remedier er veldig populære i østlig medisin, der urten brukes til alt fra å kurere forkjølelse til å fremme seksuell virilitet.

Hva brukes ginseng til?

Ginseng-midler sees ofte i holistiske eller naturlige helsekostbutikker. Det kan være rått, men selges vanligvis i en drink eller kapsel. På asiatiske markeder finnes det ofte tørket. Det er mange påståtte bruksområder for ginseng, men ingen faktiske medisinske bevis på effektene. Likevel er ginseng-medisiner store bedrifter, og de fleste studier ser ut til å være enige om at det faktisk kan bidra til å redusere forekomsten og varigheten av forkjølelse.

Avhengig hvor du bor, kan bruk av ginseng kjøre spekteret fra aromaterapi til spiselige varer og videre til annen helsebehandling. I Asia finnes det ofte i te, brus, godteri, tyggegummi, tannkrem og til og med sigaretter. I USA er detprimært selges som et supplement, fremmet for sine forbedrende egenskaper. Blant fordelene som presenteres er:

  • Økt kognitiv evne
  • Forbedret immunsystem
  • Forebygging av luftveissymptomer
  • Forbedret fysisk ytelse
  • Senk blodtrykk
  • Beskytt mot stress

Flere udokumenterte bruksområder for ginseng hevder at det effektivt beskytter kroppen mot stråling, demper symptomene forbundet med abstinenser, hindrer blod i å tykne og styrker binyrene.

Hvordan bruke ginseng

Det er ingen legeanbefalinger for bruk av ginseng. Faktisk har FDA en rekke oppførte advarsler om helsesvindel, og det er ikke et anerkjent stoff. Den er imidlertid godkjent som matvare, og National Institutes of He alth ga ut en gunstig rapport fra 2001 som indikerte at planten hadde antioksidantfordeler.

De fleste brukere tar det i form av et kosttilskudd, vanligvis tørket og knust i en kapsel. Publikasjoner om alternativ medisin anbefaler 1 til 2 gram (0,23 til 0,45 ts) pulverisert rot 3 til 4 ganger per dag. Det anbefales kun å brukes i noen få uker. Bivirkninger kan omfatte:

  • irritabilitet
  • svimmelhet
  • munntørrhet
  • bleeding
  • hudfølsomhet
  • diaré
  • delirium
  • kramper og anfall (ekstremt høye doser)

Tips om høsting av vill ginseng

Når du søker, sjekk alltid med dine lokale skogforv altningsmyndigheter for å forsikre deg om at det er lovlig der du høster. Du vil finneginseng på skyggefulle steder der løvtrær med brede blader er fremtredende. Jorden vil være humusrik og moderat fuktig. Ginseng må kun høstes når den er gammel nok.

Ideelt sett burde planten ha nådd det 4-tapps vekststadiet der den har hatt tid til å frø. Dette indikeres av antall blader som er sammensatte. Amerikansk ginseng oppnår 4-trinnsstadiet på 4 til 7 år i gjennomsnitt.

Grav forsiktig rundt bunnen av planten slik at de fine hårene på røttene ikke blir skadet. Høst bare det du kan bruke, og la igjen mange modne planter for å produsere frø.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for pedagogiske formål og hagearbeid. Før du bruker eller inntar NOEN urter eller planter til medisinske formål eller på annen måte, vennligst kontakt en lege, medisinsk urtelege eller annen egnet fagperson for råd.

Anbefalt: