Japanske blomstrende kvedebusker: tips om dyrking av japansk blomstrende kvede

Innholdsfortegnelse:

Japanske blomstrende kvedebusker: tips om dyrking av japansk blomstrende kvede
Japanske blomstrende kvedebusker: tips om dyrking av japansk blomstrende kvede

Video: Japanske blomstrende kvedebusker: tips om dyrking av japansk blomstrende kvede

Video: Japanske blomstrende kvedebusker: tips om dyrking av japansk blomstrende kvede
Video: Japanske kirsebærtræer på Bispebjerg kirkegård 2024, April
Anonim

Japanske blomstrende kvedebusker (Chaenomeles spp.) er en arv prydplante med en kort, men minneverdig dramatisk, blomsteroppvisning. Blomstrende kvedeplanter lyser opp våren i noen uker med et blus av fargerike blomster. Denne arten er gammel, og har vært dyrket i Asia i tusenvis av år. Som medlem av rosefamilien kom den til USA på 1800-tallet, en favoritt på gårder på grunn av dens spiselige frukt. Det hjelper at stell av blomstrende kvede er enkelt og ikke tar mye av gartnerens tid.

Japansk blomstrende kvedebusker

I dag gjør de fleste amerikanske gartnere som dyrker japansk blomstrende kvede det for vårblomstringen. De lyse blomstene bryter ut i blomst i mars eller april i livlige nyanser av rosa, hvit, oransje eller rød som bare varer noen få uker. Noen kultivarer gir noen blomster igjen om høsten.

Ulike arter og kultivarer finnes, men de vanlige blomstrende kvedeplantene er mest plantet. Vanlige japanske blomstrende kvedebusker blir 3 meter høye og like brede. De er torneplanter, så de fungerer godt i en defensiv hekk eller langs en eiendomsgrense.

Selv om fruktene av blomstrende kvedeplantene er spiselige, frukten er veldig syrlig. Du kan lage en gelé av kvedefrukten, eller bare la en frukt være i huset for å gi en pikant duft. Denne busken skiller seg også fra kvedefrukttreet, som vanligvis dyrkes for frukten sin.

Hvordan ta vare på en japansk blomstrende kvede

De som vil vite hvordan de skal ta vare på en japansk blomstrende kvede, får gjerne vite at dette er lettstelte planter. De tåler urbane forhold og tåler tørkestress.

Å dyrke japansk blomstrende kvede er ikke vanskelig, siden disse buskene er tøffe og lite krevende. De vokser i sol eller delvis skygge og aksepterer de fleste andre jordarter enn veldig våte. De vil vokse raskere og blomstre bedre hvis du gir vanning i tørre perioder.

Buskene danner kompakte og tilnærmet ugjennomtrengelige hekker. De er perfekte territorium for å beskytte fuglereir og hjemmene til andre smådyr.

Den vanskeligste oppgaven ved stell av blomstrende kvede er å beskjære en busk plantet på et for lite sted til å romme dens fulle, modne størrelse. På den annen side aksepterer blomstrende kvede kraftig beskjæring uten problemer, så ikke nøl med å kutte busken ned til den størrelsen du ønsker.

Anbefalt: