Tackling drivhusdyrkingsproblemer – hvordan løse vanlige drivhusproblemer

Innholdsfortegnelse:

Tackling drivhusdyrkingsproblemer – hvordan løse vanlige drivhusproblemer
Tackling drivhusdyrkingsproblemer – hvordan løse vanlige drivhusproblemer

Video: Tackling drivhusdyrkingsproblemer – hvordan løse vanlige drivhusproblemer

Video: Tackling drivhusdyrkingsproblemer – hvordan løse vanlige drivhusproblemer
Video: Crazy Football Defensive Skills & Tackles 2023 | HD 2024, April
Anonim

Drivhus er fantastiske verktøy for den entusiastiske dyrkeren og forlenger hagesesongen langt utover temperaturen. Når det er sagt, kan det være en rekke drivhusdyrkingsproblemer å kjempe med. Drivhusproblemer kan stamme fra defekt utstyr, skadedyr eller sykdommer som florerer, mangel på renslighet eller en kombinasjon av alle tre. Å få tak i eventuelle problemer med vanlig drivhusvedlikehold vil bidra til å holde orden i det som kan være et rotete miljø.

Problemer med drivhusvekst

Det største problemet med vedlikehold av drivhus er mangel på renslighet. Dyrkere vil sannsynligvis få fikset mekaniske problemer umiddelbart, men mindre sannsynlighet for å takle rengjøringsprosjekter, og foretrekker å utsette dem til senere.

Å somle om drivhusproblemet med renslighet er en oppskrift på katastrofe. Ikke bare er du omgitt av skitt, men fuktighet gjør at skitten kan klamre seg til alt. Stående vann oppmuntrer til soppvekst og tiltrekker seg skadedyr.

Sammen med alt det ovennevnte bidrar aldrende utstyr og drivhusstrukturer til skitten. Vinduer og dører som ikke tetter bringer inn været så godt som mulig sykdom og skadedyr. Feilsøking av drivhus er enklere hvis det er konsekvent inspeksjon av ikke bare planter for potensielle sykdommer og skadedyr, men også av strukturen og utstyret.

Hvordan se etter problemer med drivhus

Over tid blir utstyr forvitret. Sjekk som nevnt dør- og vinduspakninger ofte, sammen med annet ventilasjonsutstyr. Inspiser skjermene for eventuelle hull.

Test temperaturkontrollutstyr på en tidsplan. Å opprettholde temperaturen i drivhuset kan bety liv eller død for plantene dine. Rengjør og smør varme- og viftekomponenter og test reserveutstyr. Varmeovner har en tendens til å korrodere når rør lekker, og det er billigere og lettere å fange opp en tidlig lekkasje.

Andre drivhusproblemer involverer vanning. Undersøk slanger og slanger for sprekker eller lekkasjer og reparer eller skift ut tilsvarende. Sjekk dysene for å være sikker på at de ikke er tette og at vannet renner fritt. Ta deg tid til å inspisere vanningssystemet; noen ganger er lekkasjer vanskelig å finne.

Feilsøkingstips for drivhus

Ha nødvendige reservedeler for hånden, for eksempel skjermer eller slanger. Fyll drivhuset med ekstra drivstoff om nødvendig eller en reservevarmer.

Opprett en sjekkliste for å sikre at nødvendig vedlikehold og rengjøring er ivaretatt med jevne mellomrom. Hold deg til rutinemessig inspeksjonsplan; det vil holde deg fra å måtte gjøre avanserte, dyre reparasjoner. Små drivhusproblemer kan lett bli til store, kostbare problemer, og som de sier, "en unse av forebygging er verdt en halvkilo kur."

Til slutt, og jeg kan ikke si det nok, hold deg ren!Riktig sanitær reduserer skadedyrproblemer og sykdommer, noe som reduserer behovet for plantevernmidler og resulterer i sunnere planter. Fjern ugress fra under benker og langs omkretsen av drivhuset. Desinfiser benker, verktøy, gryter og leiligheter. Hold skadedyrinfiserte eller svake planter borte fra sunne planter. Rens ut avløp. Hold deg på toppen av rengjøringen!

Gjør litt drivhusrengjøring hver dag, i henhold til en tidsplan ideelt sett, og da vil det ikke overvelde deg eller bli større og dyrere drivhusproblemer.

Anbefalt: