Jade-planteskadegjørere og løsninger – Hvordan løse problemer med Jade-skadedyr

Innholdsfortegnelse:

Jade-planteskadegjørere og løsninger – Hvordan løse problemer med Jade-skadedyr
Jade-planteskadegjørere og løsninger – Hvordan løse problemer med Jade-skadedyr

Video: Jade-planteskadegjørere og løsninger – Hvordan løse problemer med Jade-skadedyr

Video: Jade-planteskadegjørere og løsninger – Hvordan løse problemer med Jade-skadedyr
Video: Jade Plant Problems and Pests | Save a DYING Crassula Ovata | MOODY BLOOMS 2024, April
Anonim

Jadeplanter, eller Crassula ovata, er populære potteplanter, elsket av planteentusiaster på grunn av deres kraftige brune stammer som bærer tykke, blanke, grønne, saftige blader. De kan formes til unike bonsaiformer og kan vokse til omtrent 1,5 meter høye i containere. Vanligvis lettstelte planter med lite vedlikehold, det er noen få spesifikke jadeplanter som kan skade og til og med drepe dem hvis de ikke kontrolleres. Les videre for mer informasjon om skadedyr på jadeplanter.

Jadeplanteskadedyr

Den vanligste av jadeplanteskadegjørere er mellusen. Mealybugs vil danne hvite, bomullsaktige flekker i leddene der bladene er festet til stilkene. Munndelene deres stikker inn i plantevev og de lever av plantesaften. Mens de spiser, skiller melbugs ut et klebrig stoff, kjent som honningdugg. Denne klebrige honningduggen gir et ideelt sted for sporene av soppsykdommen sotmugg å sette seg på. Ikke bare lider jadeplantene av safttapet fra en melbugeangrep, de ender ofte opp med en ekkel infeksjon av sotet mugg.

Mjølus og andre skadedyr i jadeplanter er vanskelige å kontrollere fordi jadeplanter kan være svært følsomme for hagebrukssåper og -oljer. Disse insektmidlene kan være for harde på det saftige løvet, og forårsake enda mer skade på planten. I stedet anbefales det at melbugs på jadeplanter tørkes av med bomullsdotter eller Q-tips dynket med rødsprit.

Hvordan løser du problemer med jadepest

Andre vanlige skadedyr av jade-insekter er edderkoppmidd og myk skjell. Angrep av edderkoppmidd vil forårsake klorotiske flekker eller flekker på jade løvverk. Igjen, rødsprit er den anbef alte behandlingen for skadedyr av jadeplanter, og hagebrukssåper og -oljer bør unngås. Det er viktig å være flittig når du behandler disse skadedyrene.

Mjølus, myk skjell og edderkoppmidd er alle veldig små skadedyr som kan gå ubemerket hen i lang tid og lett kan gjemme seg på vanskelig tilgjengelige planteoverflater. Det kan være nødvendig å rense infiserte jadeplanter med rødsprit flere ganger før du endelig blir kvitt disse skadedyrene. I ekstreme tilfeller kan det hende at jadeplanter med skadedyr må kastes.

Anbefalt: