Plantepleie av algerisk iris – Planting av algeriske irisløker i hagen

Innholdsfortegnelse:

Plantepleie av algerisk iris – Planting av algeriske irisløker i hagen
Plantepleie av algerisk iris – Planting av algeriske irisløker i hagen

Video: Plantepleie av algerisk iris – Planting av algeriske irisløker i hagen

Video: Plantepleie av algerisk iris – Planting av algeriske irisløker i hagen
Video: How to Plant Iris Correctly for Long Term Success 2024, April
Anonim

Hvis du tror at irisplanter er like, vil den algeriske irisplanten (Iris unguicularis) definitivt bevise at du tar feil. I stedet for å blomstre om sommeren, produserer algeriske irisløker blomster om vinteren, når få andre blomster er åpne. Denne nydelige lille blomsten er hjemmehørende i de varme regionene Tunisia, Tyrkia og Hellas. Les videre for mer informasjon om algerisk iris, inkludert tips om hvordan du dyrker en algerisk iris.

Hva er en algerisk iris?

En algerisk iris er ulik alle andre irisplanter i hagen din ved at den blomstrer om vinteren. Den algeriske irisplanten starter sakte når den produserer en eviggrønn haug med smale, buede, gresslignende løvverk.

Da, fra senhøsten, vil du glede deg over de vakre blomstene. Algeriske irisløker produserer små, nydelige syrinblå blomster med en gul hals. Blomsterstilkene er ikke høye. Noen ganger rydder de løvhaugen, men noen ganger dukker det opp blomster under løvsverdene.

Hvis du vil nyte den nydelige duften deres innendørs, kan du klippe stilken når blomsterknopper og se den åpne seg i en vase.

Hvordan dyrke en algerisk iris

Så, hvor kan du dyrke algeriske irisløker? Denne typen iris er bestegnet for områder med milde vintre. Den algeriske irisen vokser godt på vestkysten så vel som i Gulf-statene.

Generelt sett klarer en algerisk iris seg best i et varmt hageområde. Velg et nettsted som får full sol. Du kan plante dem nær en vegg for å opprettholde jordens varme og beskytte dem mot uventet frost. Når det er sagt, er disse flotte planter for en skogshage i delvis skygge også.

Ideelt sett bør du plante dem på et sted hvor du kan sette pris på blomstene om vinteren og tidlig på våren, og deretter ignorere plantene resten av året.

Løker av denne planten vokser lykkelig i nøytral eller alkalisk jord. De foretrekker tørr jord og er tørketolerante, men ikke unnlat å gi disse irisplantene en og annen drink. Når blomstene er brukt opp, kutt irisplantene tilbake.

Algeriske irisplanter liker ikke å bli forstyrret, så del dem kun hvis det er absolutt nødvendig. Sensommeren er den beste tiden å påta seg denne oppgaven.

Anbefalt: