Planting A Water Iris: What Are Water Iris Growing Conditions

Innholdsfortegnelse:

Planting A Water Iris: What Are Water Iris Growing Conditions
Planting A Water Iris: What Are Water Iris Growing Conditions

Video: Planting A Water Iris: What Are Water Iris Growing Conditions

Video: Planting A Water Iris: What Are Water Iris Growing Conditions
Video: HOW TO PLANT MARGINAL POND PLANTS - PLANTING IRIS PSEUDACORUS 2024, Kan
Anonim

Hørt om vann iris? Nei, dette betyr ikke "vanning" av en irisplante, men gjelder hvor irisen vokser - under naturlig våte eller vannlignende forhold. Les videre for mer informasjon om vanniris.

Hva er en vanniris?

Selv om flere iristyper vokser i våt jord, er ekte vanniris en semi-akvatisk eller myrplante som vokser best på grunt vann dypt nok til å dekke kronen året rundt. Imidlertid vil de fleste vanndirisplanter også vokse i våt jord ved siden av en dam eller bekk, eller til og med på et godt vannet hagested.

Ekte vanniriser inkluderer:

  • Rabbit-ear iris
  • Kobber eller rødt flagg iris
  • sibirsk iris
  • Louisiana iris
  • Yellow flag iris
  • Blå flagg-iris

Vokseforhold for vanniris

Å plante en vanndiris i en bred damplantekurv eller plastpotte for å begrense veksten, er tilrådelig, siden noen typer vanniris, som gule flaggiris, kan spre seg som gale og kan bli vanskelig å kontrollere.

Se etter et sted hvor planten er utsatt for sol det meste av dagen, med mindre du bor i et varmt ørkenklima. I så fall er litt ettermiddagsskygge gunstig.

Hvis du ikke har en dam, prøv å plantevann iris i en whiskyfat foret med plast. Vannet bør ikke dekke kronen med mer enn 10 cm.

Selv om vanniris kan plantes nesten hver gang på året i varmt klima, er høsten den optimale tiden i andre regioner, siden den gir planten tid til å finne seg til rette før kaldt vær kommer. Hvis været er varmt, sørg for ettermiddagsskygge til røttene er etablert.

Vann Iris Plantepleie

Gjødsle irisplanter regelmessig gjennom hele vekstsesongen ved å bruke en akvatisk gjødsel for generell bruk for å oppmuntre til sunn vekst av røtter, løvverk og blomster. Alternativt kan du bruke en balansert, saktefrigjørende akvatisk gjødsel.

Vanniris forblir generelt grønn hele året i varmere klima, men eventuelle gule eller brune blader bør fjernes for å holde planten frisk og vannet rent. Kutt vann iris til like over vannlinjen om høsten hvis du bor i et kjøligere klima.

Ompott vanniris i en litt større beholder hvert eller annet år.

Anbefalt: