Omsorg for tyske iris - informasjon om planting av tysk iris

Innholdsfortegnelse:

Omsorg for tyske iris - informasjon om planting av tysk iris
Omsorg for tyske iris - informasjon om planting av tysk iris

Video: Omsorg for tyske iris - informasjon om planting av tysk iris

Video: Omsorg for tyske iris - informasjon om planting av tysk iris
Video: Очаровательный заброшенный замок 17 века во Франции (полностью замороженный во времени на 26 лет) 2024, Kan
Anonim

Tysk skjegg iris (Iris germanica) er en populær, gammeldags blomstrende plante som du kanskje husker fra bestemors hage. Tysk irisplanting og deling er ikke vanskelig, og tyske irisløker produserer vakre blomster som inkluderer draperende kronblader k alt faller. Det er enkelt å ta vare på tyske iris når de er plassert på rett sted i hagen.

Flowers of German Bearded Iris

De prangende blomstene har to deler, den oppreiste delen av den voksende tyske irisen kalles en standard og den draperende delen er et fall som inneholder skjegget. Mange er flerfargede, men ensfargede tyske irisplanter er de eldste typene. Bladverket er oppreist og sverdlignende.

Når du dyrker tysk iris, vil du oppdage at de fleste varianter er høye, gode for en plassering på baksiden av blomsterbedet. Planter er tilgjengelige i både dverg- og mellomhøyder for andre områder av hagen. Stengler som blomster vokser på er solide og trenger sjelden staking.

Tips for å dyrke tysk iris

Noen enkle tips for tysk irisplanting kan få deg i gang med å dyrke denne typen iris i hagen. Disse inkluderer:

  • Plant tyske iris-"løker", faktisk jordstengler, selv med jorda. Å plante for dypt oppmuntrer til råte.
  • Plantjordstengler i en leirholdig, godt drenerende jord.
  • Voksende tyske irisplanter foretrekker et sted med full sol, men vil blomstre i lett skygge.

Division of German Iris

Å dyrke tysk iris er en enkel måte å sette farge på vår- og sommerhagen. Vanning, gjødsling med høy fosforgjødsel og deling med noen års mellomrom er nødvendig for stell av tyske iris.

Deling gir mer produktive oppblomstringer og reduserer sjansen for bløtråte og boreproblemer. Del rhizomer av tysk iris hvert annet til tredje år. Hvis blomstringen har avtatt på den tyske skjeggete irisen din, kan det også være nødvendig med deling.

Når blomstringen er ferdig, løft tyske irisjordstengler opp av jorden med en hagegaffel. Gjenplant området, hvis ønskelig, eller la noen av jordstenglene stå i bakken. Plant ekstra jordstengler i andre områder som vil dra nytte av oppblomstring av voksende tysk iris.

Anbefalt: