Løkdryppvanning – Lær om å vanne løk i hagen

Innholdsfortegnelse:

Løkdryppvanning – Lær om å vanne løk i hagen
Løkdryppvanning – Lær om å vanne løk i hagen

Video: Løkdryppvanning – Lær om å vanne løk i hagen

Video: Løkdryppvanning – Lær om å vanne løk i hagen
Video: onion drip irrigation system 2024, Kan
Anonim

Vanning av løkplanter kan være en vanskelig sak. For lite vann og størrelsen og kvaliteten på pærene lider; for mye vann og plantene blir stående åpne for soppsykdom og råte. Det finnes imidlertid et par forskjellige metoder for vanning av løk, så det er en god idé å gjøre deg kjent med det generelle løkvanningsbehovet før du bestemmer deg for den beste vanningsmetoden for deg.

Onion Water Needs

Løk trenger mye vann, men jorda skal aldri bli bløt. Det ideelle løkvannbehovet er å vanne til en dybde på en tomme (2,5 cm.) en gang i uken i stedet for en lett dryss hver dag.

Hvis du vanner løk med en slange eller sprinkler, må du vanne om morgenen i stedet for under varmen på dagen, som bare vil ende opp med å fordampe.

Vanning over hodet kan skape problemer. Hvis du vanner om kvelden, vil løvet holde seg vått over natten, noe som kan fremme sykdom. Det er imidlertid to andre løkplantevanningsmetoder som kan lindre problemet med vått løvverk.

Hvordan vanne løk

To andre metoder for løkplantevanning, i tillegg til å bruke en slange eller sprinkler, er furevanning og løkdryppvanning.

Furvanning er akkurat hva det høres ut som. Furer graves langs lengden av løkraden og oversvømmes med vann. Dette gjør at plantene sakte kan suge opp vannet.

Løkdryppvanning innebærer bruk av drypptape, som i utgangspunktet er tape med utstansede hull som leverer vann direkte til plantenes røtter. Denne metoden for vanning av løk eliminerer problemet med soppsykdom som kan oppstå ved overvann.

Installer teipen i midten av løkbedet mellom rader i en dybde på 8-10 cm med emitteravstand ca. 31 cm mellom emitterne. Vann av og til og dypt; gi en tomme (2,5 cm.) vann ved hver løkvanning.

For å se om plantene har nok vann, stikk fingeren i bakken ved siden av plantene. Hvis du ikke kan føle fuktighet helt til din første knoke, er det tid for løkvanning.

Tips om å vanne løk

Løkfrøplanter bør holde seg jevnt fuktige til plantene tar tak. Bruk godt drenerende jord. Fortsett å vanne selv når de sprer seg. Dette forhindrer at jorda komprimeres rundt løkene og lar dem svelle og utvide seg.

Når toppene begynner å dø tilbake, kutt ned på vanningsmengden for å forhindre at toppene råtner.

Anbefalt: