Oppbevaring av løk fra hagen: Slik holder du løk over vinteren

Innholdsfortegnelse:

Oppbevaring av løk fra hagen: Slik holder du løk over vinteren
Oppbevaring av løk fra hagen: Slik holder du løk over vinteren

Video: Oppbevaring av løk fra hagen: Slik holder du løk over vinteren

Video: Oppbevaring av løk fra hagen: Slik holder du løk over vinteren
Video: How to Cure Onions [for WINTER Storage on the Shelf] 2024, April
Anonim

Løk er lett å dyrke og gir en ryddig liten avling med svært liten innsats. Når løken først er høstet holder den seg lenge hvis du oppbevarer den riktig. Å lære noen metoder for å lagre løk vil holde dem i flere måneder. Å lagre hageløk på riktig måte belønner deg med din egen høsting midt på vinteren. Få ting er bedre enn å bruke egne råvarer når snø dekker bakken og ingenting grønt og gro er mulig.

Lagre fersk grønn løk

Vårløk og grønn løk lagres ikke lenge. De kan holde seg sprø i kjøleskapet i en uke eller muligens mer, men er best når de er ferske. Disse løkene brukes til stilkene like mye som endene. Stilkene må holdes grønne og sprø for best smak. Oppbevar grønn løk som fortsatt har sine røtter i 1/4-tommers (6 ml.) vann i kjøleskapet for å holde løken frisk lenger. Bytt vannet daglig for å forhindre bakterier.

Hvordan holde løk

Du lurer kanskje på hvordan du beholder løk slik at den holder seg godt inn i de kalde vintermånedene. Løkene er hardføre og holder seg godt hvis de høstes til rett tid og herdes av. Det riktige tidspunktet for å grave dem opp er når spirene har dødd tilbake.

Da må løkBli kurert. Herding tørker de ytre skallene på pæren slik at den ikke er like utsatt for råtne og mugg. Fordel løkene i et enkelt lag på en ren, tørr overflate. La dem tørke i to eller tre uker til halsene er tørre og huden er papiraktig. Etter at de er herdet, kan lagring av løk gjøres på et par forskjellige måter.

Kutt av toppen eller halsen på løkene etter at de er herdet. Kast alle som viser tegn til forfall eller har myke flekker. Bruk pærer som har tykk hals først fordi de er mer fuktige og ikke lagres like godt.

En morsom måte å oppbevare løk på er å legge den i en gammel nylonstrømpe. Lag knuter mellom hver pære og heng nylonet. Dette holder luftsirkulasjonen flytende, og du kan bare kutte en knute ettersom du trenger en grønnsak.

En annen måte å oppbevare hageløk på er å legge dem i en kurv eller kasse. Enhver beholder holder så lenge det er luftstrøm.

Beste betingelser for oppbevaring av hageløk

Alle produkter holder seg best under kjøligere forhold, noe som bremser nedbrytningsprosessen. Løk bør oppbevares der temperaturene er 32 til 40 F. (0-4 C.). En uoppvarmet kjeller eller garasje er egnet så lenge temperaturene ikke fryser inne. Plasseringen må også være tørr og lav luftfuktighet for å hindre råte og mugg. Hvor lang tid du kan lagre løk vil avhenge av variasjon og forholdene på stedet. Noen pærer kan lagres i flere måneder.

Anbefalt: