Begnebladlavendelplanter: tips for dyrking av bregnellavendel i hager

Innholdsfortegnelse:

Begnebladlavendelplanter: tips for dyrking av bregnellavendel i hager
Begnebladlavendelplanter: tips for dyrking av bregnellavendel i hager

Video: Begnebladlavendelplanter: tips for dyrking av bregnellavendel i hager

Video: Begnebladlavendelplanter: tips for dyrking av bregnellavendel i hager
Video: 5 tips til at dyrke perfekt lavendel 2024, Kan
Anonim

Som andre varianter av lavendel, er bregnebladlavendel en duftende, prangende busk med blålilla blomster. Å dyrke bregnebladlavendel ligner på andre typer, og krever et varmt klima og tørrere forhold. Dyrk denne lavendel for kanting, som en lav busk, og for å høste blomstene og bladene for urtebruk.

Om Fernleaf Lavendelplanter

Fernleaf lavendel (Lavendula multifida) er også kjent som fransk blonde lavendel. Navnene refererer til de bregnelignende bladene, som er grågrønne, dypt flikete og kan beskrives som blonder. Du kan dyrke bregnebladlavendel i urtehagen din og høste både blomstene og bladene. Bruk dem i matlaging eller i såper og andre pleieprodukter, potpurri og duftposer.

Denne lavendel trenger imidlertid ikke være begrenset til urtebruk. Det er en treaktig busk som kan brukes som lavendel med lav hekk, border eller kantbregneblad som vokser opp til ca. 2 fot (61 cm.) høy og bred. Dyrk den i klumper for visuell interesse og hageduft. I varmt klima vil det produsere vakre blomster året rundt.

Hvordan dyrke Fernleaf Lavender

God bregnebladlavendelstell begynner med klimahensyn. Innfødttil det varme, tørre Middelhavet vokser lavendel i USA best i sone 8 til 10. Den foretrekker sol og tørre forhold, men denne spesielle varianten tåler mer fuktighet enn andre.

Der vintertemperaturer synker til 20 grader F. (-7 C.) eller lavere, vil denne planten ikke overleve. Du kan fortsatt dyrke den, enten som ettårig eller i en beholder du tar med innendørs for vinteren, hvis du bor et kaldere sted.

Pass på at jorda har god drenering og litt organisk materiale. Vann lavendelen kun i tørkeforhold eller når den blir etablert. Fjern de brukte blomstene for å oppmuntre til mer blomstring og beskjær buskene om våren akkurat når de nye bladene begynner å vokse.

Hasting Fernleaf Lavender

Du kan høste og bruke både de velduftende bladene og blomstene av bregnebladlavendel. Høst dem når som helst, klipp stilkene lavt på busken for blader og blomster. Med den interessante teksturen og formen på bladene kan du bruke dem sammen med blomsterstilkene i friske arrangementer.

Tørk bladene og blomstene for å bruke i baking eller til å lage velduftende skjønnhetsprodukter og andre produkter. Du kan også bruke dem friske, og faktisk tørker ikke blomstene av bregnebladlavendel så godt som de av andre varianter. Duften og duften til bladene er litt mer pinjeaktig enn andre lavendler.

Anbefalt: