Fungerer naturlige desinfeksjonsmidler – kan du desinfisere med naturlige ingredienser

Innholdsfortegnelse:

Fungerer naturlige desinfeksjonsmidler – kan du desinfisere med naturlige ingredienser
Fungerer naturlige desinfeksjonsmidler – kan du desinfisere med naturlige ingredienser

Video: Fungerer naturlige desinfeksjonsmidler – kan du desinfisere med naturlige ingredienser

Video: Fungerer naturlige desinfeksjonsmidler – kan du desinfisere med naturlige ingredienser
Video: Лекция JADAM, часть 15. Мощное бактерицидное средство от антракноза. JADAM cepa. 2024, Kan
Anonim

Mange planter, inkludert urter du kanskje har i hagen din, fungerer godt som naturlige rensemidler. Noen kan til og med desinfisere til en viss grad. Det er noen fordeler med å bruke et naturlig desinfeksjonsmiddel eller rengjøringsmiddel, men vær oppmerksom på at de vil ikke drepe de fleste mikrober, inkludert virus. For grundig desinfisering trenger du noe sterkere, MEN du har kanskje bare de riktige ingrediensene i hjemmet ditt.

Hvordan rengjøre huset ditt naturlig

Du kan henvende deg til urtehagen din for å få noen naturlige, trygge rensemidler, bare ikke stol på disse for å desinfisere eller beskytte familien din grundig mot influensa, forkjølelse og andre virus. For generell rengjøring, prøv imidlertid disse naturlige desinfeksjonsmidlene:

  • Lavendel. Lavendelolje blandet med natron gjør en flott teppedeodorizer. Dryss det på, la det stå en stund, og støvsug deretter.
  • Mint. Mynteolje med sitronsaft og vann er en god glassrens som også avviser skadedyr.
  • Eucalyptus. Tilsett eukalyptusolje til tea tree olje og vann for en desinfiserende baderomssprayrens.
  • nellik. For å bekjempe mugg i hjemmet ditt, lag en spray med nellikolje og vann.
  • Rosmarin. Et godt generell rengjøringsmiddel er eddik med rosmarin. Ha en kvist rosmarin i hvit eddik med sitrusskall og la det trekkei noen uker før bruk.

Bruk av hjemmeprodukter for sikker desinfisering

Selv om du ikke kan desinfisere med naturlige ingredienser i en grad som vil holde familien din trygg mot sykdommer, er det fortsatt mulig å bruke hjemmerengjøringsprodukter for å desinfisere og desinfisere trygt. Det er noen helseproblemer med kommersielle rengjøringsmidler, for eksempel forverrende astma, men å bruke dem riktig vil minimere disse risikoene.

For det første, når man håndterer et potensielt utbrudd av sykdom, desinfiserer eller dreper 99,99 prosent av bakterier, blir det ekstra presserende. Begynn med å rengjøre overflater. For dette trinnet kan du bruke naturlige rensemidler eller såpe. Bruk deretter et desinfeksjonsmiddel. De som er anerkjent av EPA (Environmental Protection Agency) er å foretrekke og vil ha et symbol som indikerer dette på etiketten. Husk også at desinfisering eller desinfisering av et område er midlertidig siden det blir "gjenforurenset" i det øyeblikket det berøres igjen, som inkluderer nysing eller hosting.

Populære husholdningsdesinfeksjonsmidler inkluderer:

  • Blekemiddel er et typisk desinfeksjonsmiddel de fleste har i hjemmene sine, og det som er mest anbef alt for bruk, men det er svært giftig og irriterende for luftveiene. Bruk den med ventilasjon, eller åpne vinduer og dører for større luftstrøm.
  • Et alternativ til blekemiddel som er mindre irriterende er hydrogenperoksid. Du kan bruke 3 prosent preparater til å desinfisere overflater så lenge det får sitte i et minutt før du tørker av.
  • Du kan også bruke ufortynnet rødsprit (isopropyl) som er 70 prosent eller høyere. Det måsitt på en overflate i 30 sekunder for å desinfisere.
  • Husholdningseddik kan brukes i stedet for blekemiddel hvis ikke annet er tilgjengelig. Dette bør være den hvite eddiken med 4 til 7 prosent eddiksyre. Bland med vann i forholdet 1:1. Det er generelt trygt å bruke på de fleste overflater.

Ingen av disse produktene anbefales for desinfisering av hud eller håndvask. Vasking med såpe og vann i minst 20 sekunder er tilstrekkelig.

Anbefalt: