Hummingbird Plants For Shade – Planting Shade Flowers For Hummingbirds

Innholdsfortegnelse:

Hummingbird Plants For Shade – Planting Shade Flowers For Hummingbirds
Hummingbird Plants For Shade – Planting Shade Flowers For Hummingbirds

Video: Hummingbird Plants For Shade – Planting Shade Flowers For Hummingbirds

Video: Hummingbird Plants For Shade – Planting Shade Flowers For Hummingbirds
Video: Attract More Hummingbirds With These Plants 2024, Kan
Anonim

Hvilke skyggeplanter tiltrekker kolibrier? Hva bør du inkludere i en kolibriskyggehage? Begynn med å plante en rekke nektarrike blomster som blomstrer til forskjellige tider. Velg innfødte planter når det er mulig.

Les videre og lær om noen få skyggeblomster som er enkle å dyrke for kolibrier.

Velge skyggeplanter Kolibrier liker

Kolibrier trenger blomster med rørformede blomster som holder nektar og rommer det lange nebbet. De trekkes til røde, gule, rosa og oransje blomster, enten solide farger eller blandinger og variasjoner.

  • Fuksiaplanter – Fuksia, med dinglende, rørformede blomster fra midtsommer til høst, er ideell for en kolibriskyggehage. Det er mer enn 100 arter av fuchsia, både årlige og flerårige, i nyanser av rødt, rosa, blått og andre farger som kolibrier elsker. Fuchsia-planter har godt av litt morgensollys, men de vil ikke leve lenge i direkte ettermiddagssol eller ekstrem varme. Hardførhet varierer; noen egner seg kun for sone 10 og 11, mens andre er hardføre til sone 6.
  • Keleieblomster – Disse begynner å blomstre tidlig på våren, omtrent på den tiden trekkende kolibrier vender tilbake fra vinterhjemmene sine. Disse nektarrike skogsplantene er tilgjengelige i en rekke farger, inkludertkolibrifavoritter som rød, rosa og laks. Akeleie trives i hel til delvis skygge i sone 3 til 8.
  • Blødende hjerte (Dicentra spectabilis) – Dette er en nydelig skogsplante som viser rosa eller hvite, hjerteformede blomster som dingler grasiøst fra buede stengler. Blødende hjerte fungerer godt i en kolibriskyggehage og vil gå i dvale om sommeren. Blødende hjerte er en hardfør flerårig plante, egnet for sone 3 til 9.
  • Foxglove (Digitalis) – Foxglove er egnet for dyrking i delvis skygge og tåler mer sollys i kjølig klima. Det er ikke et godt valg for dyp skygge. Kolibrier blir tiltrukket av de høye toppene av rørformede blomster i nyanser av lilla, rosa, hvitt og gult. Hardførheten varierer avhengig av arten, men de fleste er egnet for sone 3 til 9.
  • Paddelilje – Paddeliljer er blant de beste kolibriplantene for skygge fordi blomstene, som fortsetter å blomstre sent på sesongen, gir en energiboost for hummere som forbereder seg på å fly sør for vinteren. De små, orkide-lignende blomstene er hvite til blek lavendel med lilla flekker. Denne stauden er god for hel eller delvis skygge i sone 4 til 8.
  • Kardinalblomst – Lobelia cardinalis, også kjent som rød kardinalblomst, er en høy staude med pigger av intenst røde blomster. De nektarrike blomstringene gir næring til kolibrier sent på sesongen når de fleste blomstene har nådd toppen. På sin side er lobelia cardinalis avhengig av kolibrier for pollinering fordi mange insekter har en vanskelig tidnår inn i de lange, rørformede blomstene. Passer i sone 3 til 9.

Anbefalt: