Hummingbird Feeder Bee Control: Holde bier fra Hummingbird Feeders

Innholdsfortegnelse:

Hummingbird Feeder Bee Control: Holde bier fra Hummingbird Feeders
Hummingbird Feeder Bee Control: Holde bier fra Hummingbird Feeders

Video: Hummingbird Feeder Bee Control: Holde bier fra Hummingbird Feeders

Video: Hummingbird Feeder Bee Control: Holde bier fra Hummingbird Feeders
Video: 5 Common Backyard Birds You DON'T WANT at Your Bird Feeder 2024, April
Anonim

Liker vepsene kolibrimatere? De elsker den søte nektaren, og det gjør bier også. Bier og veps ved en kolibrimater kan være ubudne gjester, men husk at begge er viktige pollinatorer som spiller en nødvendig rolle i et sunt miljø. Problemet er at for mange bier og veps kan konkurrere med hummere og fraråde dem å besøke materen. De kan også forurense nektaren.

Den gode nyheten er at det er enkle måter å kontrollere bier på i kolibrimater, selv om du fortsatt kan ha noen som holder seg.

Keeping Bees from Hummingbird Feeders

Bekjempelse av kolibriskadedyr i matere er noen ganger nødvendig for å forhindre problemer senere. Bier og veps ved en kolibrimater er ikke annerledes. Her er noen tips for å håndtere bier og veps ved kolibrimateren.

  • Invester i et par "ikke-insekt"-matere. Disse materne er utformet på forskjellige måter som lar kolibrier nyte nektaren, men gir ikke tilgang til bier og veps. For eksempel er tallerkener plassert slik at hummerne kan få tilgang til nektaren, men bier og veps kan ikke. Noen kommer med insektfrie funksjoner innebygd mensandre rommer ekstra tilbehør som kan brukes til å styrke kolibrimaterbikontrollen. Matere med flat form har også en tendens til å fraråde bier å besøke disse kolibrimaterne.
  • Farge betyr noe. Hold deg til tradisjonelle røde matere, siden rødt er kjent for å tiltrekke seg kolibrier. Gult, derimot, inviterer bier og veps. Fjern eventuelle gule deler eller mal dem med giftfri maling. Flytt materen med jevne mellomrom. Å flytte materen bare noen få meter vil ikke ta motet fra hummere, men det vil forvirre bier og veps.
  • Pass på at nektaren ikke er for søt. Bier og veps krever høye nivåer av sukker, men kolibrier vil ikke bry seg om nektaren ikke er like søt. Prøv en løsning av fem deler vann til én del sukker. Prøv også å bruke en biemater BORTE fra kolibriområdet ditt. Ulike typer biematere brukes av birøktere for å oppmuntre til kambygging, erstatte pollen når blomster og andre ressurser mangler, eller for å forberede biene for vinteren. En supersøt blanding av halvparten vann og halvparten sukker vil trekke bier og veps bort fra kolibrimateren.
  • Peppermynteoljeavvisende. Noen fugleelskere hevder at peppermynteekstrakt ikke plager hummere, men motvirker bier og veps. Dupp myntegodset på mateportene og der flasken festes til materen. Gjenta prosessen etter nedbør. Du kan også prøve å sette en peppermynteplante i nærheten av materen.
  • Rengjør materen regelmessig. Gi materen en god skrubbing hver gang du bytter ut nektaren. Den søte væsken er bundet til å dryppenoen ganger (spesielt hvis du overfyller beholderen). Bytt ut lekk matere. Hold også hagen din ren, plukk opp klissete pop eller ølbokser og hold søppel tett dekket.
  • Plasser kolibrimatere i skyggen. Kolibrier har ikke noe imot skygge, men bier og veps foretrekker solrike områder. Skygge vil også holde nektaren friskere lenger.

Anbefalt: