What Are Murder Hornets – Dispelling Myths With Murder Hornet Facts

Innholdsfortegnelse:

What Are Murder Hornets – Dispelling Myths With Murder Hornet Facts
What Are Murder Hornets – Dispelling Myths With Murder Hornet Facts

Video: What Are Murder Hornets – Dispelling Myths With Murder Hornet Facts

Video: What Are Murder Hornets – Dispelling Myths With Murder Hornet Facts
Video: Everything You Need To Know About Murder Hornets In 6 Minutes 2024, Kan
Anonim

Hvis du sjekker inn på sosiale medier regelmessig, eller hvis du ser kveldsnyhetene, er det liten tvil om at du har lagt merke til drapshornet-nyhetene som nylig har fanget vår oppmerksomhet. Nøyaktig hva er mordhornets, og bør vi være redde for dem? Kan mordhornets drepe deg? Hva med mordhornet og bier? Les videre, så fjerner vi noen skumle rykter.

Murder Hornet Facts

Hva er mordhornets? Først av alt, det er ikke noe slikt som mordhornets. Disse invasive skadedyrene er faktisk asiatiske gigantiske hornets (Vespa mandarinia). De er den største hornet-arten i verden, og de er lette å kjenne igjen ikke bare på størrelsen (opptil 1,8 tommer, eller ca. 4,5 cm.), men også på de knalloransje eller gule hodene.

Asiatiske gigantiske hornets er definitivt noe du ikke vil se i hagen din, men så langt har små antall blitt funnet (og utryddet) i Vancouver, British Columbia, og muligens nordvestlige Washington State. Det har ikke vært flere observasjoner siden 2019, og foreløpig har de enorme hornettene ikke blitt etablert i USA.

Hva med Murder Hornets and Bees?

Som alle hornets, er asiatiske gigantiske hornets rovdyr som dreper insekter. Asiatiske gigantiske hornets har imidlertid en tendens til å sikte mot bier, og de kan utslette en bikoloni veldig raskt,derav deres "morderiske" kallenavn. Bier som vestlige honningbier, opprinnelig hjemmehørende i Europa, har tilpasninger som lar dem motstå angrep fra de fleste rovdyr, men de har ingen innebygd forsvar mot invasive mordhornets.

Hvis du tror du har sett asiatiske gigantiske hornets, gi beskjed til din lokale samarbeidsavdeling eller landbruksavdeling umiddelbart. Birøktere og forskere følger situasjonen nøye. Hvis inntrengerne blir funnet, vil reirene deres bli ødelagt så raskt som mulig, og nye dronninger vil bli målrettet. Birøktere finner ut måter å fange eller avlede insektene hvis de sprer seg over Nord-Amerika.

Til tross for disse bekymringene, bør ikke publikum være redd for en invasjon av asiatiske gigantiske hornets. Mange entomologer er mer bekymret for visse typer midd, som er en alvorlig trussel mot honningbier.

Vær også forsiktig så du ikke forveksler asiatiske gigantiske hornets med sikadedrepere, som regnes som en mindre skadedyr, mest fordi de lager huler i plener. Imidlertid er de store vepsene ofte gunstige for trær som er skadet av sikader, og de stikker sjelden. Folk som har blitt stukket av sikademordere sammenligner smerten med et nålestikk.

Kan Murder Hornets drepe deg?

Hvis du blir stukket av en asiatisk gigantveps, vil du definitivt føle det på grunn av den store mengden gift. Imidlertid, ifølge University of Illinois Extension, er de ikke farligere enn andre veps, til tross for størrelsen. De er ikke aggressive mot mennesker med mindre de føler seg truet eller reirene deres er detforstyrret.

Det er imidlertid viktig at personer med insektstikkallergi tar de samme forholdsreglene som med andre veps eller bistikk. Birøktere bør ikke anta at birøkterdrakter vil beskytte dem, siden de lange stikkerne lett kan stikke igjennom.

Anbefalt: