Apple Canker Control: How To Treat Apple Canker In The Home Garden

Innholdsfortegnelse:

Apple Canker Control: How To Treat Apple Canker In The Home Garden
Apple Canker Control: How To Treat Apple Canker In The Home Garden

Video: Apple Canker Control: How To Treat Apple Canker In The Home Garden

Video: Apple Canker Control: How To Treat Apple Canker In The Home Garden
Video: Apple Tree Canker Removal And Prevention (Best Methods) 2024, Kan
Anonim

Kanker er sår på levende tre eller døde områder på kvister, grener og stammer. Hvis du har et epletre med cankers, kan sårene fungere som overvintringsplasser for soppsporer og bakterier som forårsaker sykdommer.

Alle med epletrær i en hjemmehage trenger å lære om cankers i epletrær. Les videre for informasjon om eplecanker og tips for eplecanker-kontroll.

Reasons for Apple Cankers

Tenk på kreft i epletrær som bevis på treskade. Årsakene til disse cankers er mange og varierte. Cankers kan være forårsaket av sopp eller bakterier som angriper stammen eller grenene. Skader fra ekstremt varmt eller kaldt vær, hagl eller beskjæring kan også føre til kreft.

Et epletre med cankers vil ha områder med ru eller sprukket bark som virker mørkere enn barken rundt. De kan se rynkete eller nedsunkete ut. Du kan også se soppsporestrukturer i området som ser ut som mørke eller røde kviser. Med tiden kan du se hvite fremspring vokse fra barken som er treforfallssopp.

Canker in Apple Trees

For at en skade skal bli en kreftskade, må den ha et inngangspunkt. Det er faren for at sopp, soppsporer eller bakterier kommer inn i treet gjennom såret og overvintrer der. I vekstsesongende utvikler og forårsaker sykdommer.

For eksempel, hvis patogenet Nectria galligena overvintrer i canker, vil epletreet utvikle en sykdom som kalles europeisk canker. Den Delicious varianten av epletre er den mest utsatt for europeisk kreft, men Gravenstein og Rome Beauty-trær er også sårbare.

Andre patogener resulterer i andre sykdommer. Erwinia amylovora-patogenet forårsaker ildsykdom, Botryosphaeria obtusa forårsaker svartråtekreft, og Botryosphaeria dothidea forårsaker hvitråtekreft. De fleste kreftpatogener er sopp, selv om ildsykdomspatogener er bakterier.

Hvordan behandle eplekreft

Mange gartnere lurer på hvordan man behandler eplekreft. Bærebjelken i kontroll av eplekreft er å beskjære kreftene. Hvis kreftpatogenet er en sopp, beskjær kreftene på forsommeren. Spray deretter området med en Bordeaux-blanding eller godkjente faste kobbermaterialer.

Siden soppkreft bare angriper epletrær som lider av tørke eller annet kulturelt stress, kan du kanskje forhindre disse kreftene ved å ta godt vare på trærne. Brannskadepatogenet er imidlertid en bakterie som angriper selv varme trær. Apple-kreftkontroll i dette tilfellet er vanskeligere.

Vent til vinteren med å beskjære. Siden eldre trevirke ikke er like sårbare for brannskade, beskjær dypt – 6 til 12 tommer (15–31 cm.) – til tre som er minst to år gammelt. Brenn alt trevevet du fjerner for å ødelegge patogenet.

Denne dype beskjæringen vil vise seg å være vanskeligere i mindre, yngre trær. Eksperterforeslår at hvis ilden har angrepet stammen til et tre eller hvis treet er ungt, velger du å fjerne hele treet i stedet for å forsøke behandling.

Anbefalt: