What Is Nectria Canker: How To Treat Nectria Canker On Trees

Innholdsfortegnelse:

What Is Nectria Canker: How To Treat Nectria Canker On Trees
What Is Nectria Canker: How To Treat Nectria Canker On Trees

Video: What Is Nectria Canker: How To Treat Nectria Canker On Trees

Video: What Is Nectria Canker: How To Treat Nectria Canker On Trees
Video: How to Treat Canker in Fruit Trees Organically 2024, Kan
Anonim

Nectria canker på trær er en soppinfeksjon. Patogenet kjent som nectria invaderer friske sår og skadede områder av bark og tre. Hvis et tre er sunt, kan det typisk forsegle infeksjonen og komme seg med en callus dannet. Svakere trær kan bli festet og til slutt dø. Kjenn tegnene på nectria canker, hvordan du kan forhindre det, og hva du skal gjøre hvis du ser det.

Hva er Nectria Canker?

Hva som forårsaker nectria canker sykdom er en av flere nectria sopparter. Disse soppene er opportunistiske og angriper trær på sine svake steder fra skader, beskjæring, rotskader, frysing, skadedyrsangrep og andre sykdommer. Alt skadet trevirke er mottakelig for dette patogenet og den resulterende sykdommen.

Signs of Nectria Canker

Det karakteristiske tegnet på nectria canker er dannelsen av cankers, sår på kvister, stengler og stammer som ser ut som nedsunkede områder som kan være misfarget. Cankers kan ikke bli oppdaget før andre tegn på sykdom utvikler seg. Disse inkluderer kvister og grener med bånd, døde grener som ikke produserer blader om våren, og visnende grener.

Du kan også se fruktlegemene til nectria. De vises vanligvis ivår- og sommermånedene og er oransje eller røde kuler som er veldig små. Etter hvert får de en lysere farge og vokser hvite sporer på overflaten.

Nectria Canker Treatment

Nectria dreper sjelden eldre, etablerte trær. De fleste er i stand til å avverge soppen og danne de karakteristiske hard hud. Eldre trær som ikke er sunne kan være sårbare, men det er typisk yngre trær, spesielt de som er nylig transplantert, som kan bli drept av nektriakreft.

Det finnes ingen kur mot nektriakreft, så det er viktig å ta skritt for å forhindre at det påvirker unge og sårbare trær. Beskjæringsskader kan være en stor smittekilde, så unngå beskjæring av trær om høsten, spesielt under våte forhold. Begrens beskjæringen til tørt vær og fjern eventuelle grener eller stengler som har blitt infisert med soppen.

Fryseskader er en annen viktig måte trær blir infisert på. For unge transplantasjoner kan beskyttelse mot frysing forhindre sykdommen. Unngå andre typer skader og hold trærne sunne for å minimere risikoen for nektriinfeksjon. Dette betyr å være forsiktig med gressklipperen rundt trær, forebygge eller håndtere skadedyr og sørge for tilstrekkelig vann og næringsstoffer.

Anbefalt: