Populære North Central Vines – Dyrking av vinstokker i nordlige stater

Innholdsfortegnelse:

Populære North Central Vines – Dyrking av vinstokker i nordlige stater
Populære North Central Vines – Dyrking av vinstokker i nordlige stater

Video: Populære North Central Vines – Dyrking av vinstokker i nordlige stater

Video: Populære North Central Vines – Dyrking av vinstokker i nordlige stater
Video: 10 BEST PERENNIAL VINES for HOT CLIMATES - Growing in the Garden 2024, April
Anonim

Flere vinstokker er populære i hager av flere årsaker. De fleste produserer nydelige blomster, mange med blomster som tiltrekker seg pollinatorer. De har generelt lite vedlikehold, men gir innvirkning når de trenes på vegger, gjerder, arbors, lysthus og andre hagestrukturer. De har også personvernskjermer. Det er mange North Central-vinstokker du kan velge mellom hvis du bor i denne regionen.

Choosing Vines for North Central States

Når du dyrker vinstokker i de nordlige og sentrale delstatene i USA, er det best å velge de som er innfødte, eller som i det minste ikke vil bli invasive og overgrodde hvis de ikke er innfødte. For eksempel er kaprifol en vakker, søtt luktende vintreet med blomster som pollinatorer elsker, men pass på å ikke velge den svært invasive og skadelige japanske kaprifolen. Her er noen andre innfødte og ikke-invasive alternativer:

  • Søt ert: Denne vakre og kraftige vintreet produserer delikate hvite, rosa og lavendelblomster og kan bli opptil 12 fot høye. Søt erter trives i full sol og tåler tørke.
  • Clematis: Klematis er en av de mest populære blant blomstrende vinstokker, og kommer i forskjellige varianter og farger. 'Roguchi' vil blomstre fra juni til september. Klematis er fin i halvskygge og trenger mye organisk materiale innjorden.
  • Klatrehortensia: Denne vintreet har både vakkert bladverk og blomster. Vær imidlertid tålmodig, siden klatring av hortensia kan ta noen år å etablere seg og blomstre. Dette er en rotklatrer som kan vokse opp i en vegg.
  • American Wisteria: Amerikansk Wisteria er en fantastisk innfødt vintreet, spesielt for en arbor eller espalier på grunn av blomstene. De vokser i druelignende klaser og ser elegante og lunefulle ut når de henger ned fra hodet.
  • Humle: Humlevinen dyrkes for ølproduksjon, men de unike, kjeglelignende blomstene og høye, raske veksten gjør dette også til et godt valg for hjemmehagen. Den vil lage en personvernskjerm på kort tid, men må kuttes ned til bakken hvert år før ny vårvekst starter.

Growing Vines in Northern States

Før du velger North Central-vinstokker, vær oppmerksom på hvordan de klatrer. Noen typer klatrer ved å sende ut røtter for å ta tak i og klatre opp en vegg lett. En vintre, som blåregn, trenger en struktur for å vokse rundt som et gjerde eller arbor. Å matche vinstokken med strukturen er avgjørende for suksess.

Alle vekstforhold, som jordtype, vannbehov og gjødsling, vil variere avhengig av vintreet, så gjør litt undersøkelser før du velger vinstokker.

De fleste vinstokker vil ha nytte av trimming og beskjæring for å holde dem sunne og opprettholde en rimelig størrelse og form. Beskjær vinstokker på senvinteren eller tidlig på våren hvis de blomstrer på nytt treverk eller trenger foryngelse. Vinranker som blomstrer på gammelt treverk kan beskjæres etter blomstring.

Anbefalt: