Tørketolerante vinstokker: Lær om pleie og dyrking av Yuca-vinstokker

Innholdsfortegnelse:

Tørketolerante vinstokker: Lær om pleie og dyrking av Yuca-vinstokker
Tørketolerante vinstokker: Lær om pleie og dyrking av Yuca-vinstokker

Video: Tørketolerante vinstokker: Lær om pleie og dyrking av Yuca-vinstokker

Video: Tørketolerante vinstokker: Lær om pleie og dyrking av Yuca-vinstokker
Video: 17 Beautiful Climbing Plants | Best Drought-Tolerant Vines | Low Maintanance Vines 2024, April
Anonim

Introduksjonen av blomsterranker i landskapet kan være en enkel måte å legge til dynamisk høyde og interesse til hjemmets blomsterhage. Attraktive vinblomster trekker enkelt pollinatorer, for ikke å nevne legge til et ekstra element av privatliv til små urbane hager. Å velge riktig vintreet for blomsterhagen kan imidlertid være utfordrende.

Dykkere som opplever lengre perioder med høye temperaturer og tørke gjennom hele vekstsesongen kan finne oppgaven med å velge vinstokker enda vanskeligere. En type vinstokk – den gule morgenfruen yuca – er i stand til å trives under ugunstige hageforhold relativt enkelt.

Yuca Vine-informasjon

Selv om den ofte refereres til som gul morgenfrue yuca (Merremia aurea), er den faktisk ikke en type morgenfrue i det hele tatt, selv om den er i samme familie. Disse tørketolerante vinstokkene er hjemmehørende i Mexico og deler av California. Mens de er eviggrønne i enkelte klimaer, dyrkes yuca-vinstokker også som en årlig blomst. De sarte gule blomstene deres blomstrer selv i de varmeste områdene, derav navnet, som ligner morgenfruer.

Vent, så hvorfor kalles de "yuca"-ranker? Å ja! Er ikke vanlige navnflott? For ikke å forveksle med den dekorative yuccaen som vanligvis dyrkes i landskap eller yucaen (cassava) dyrket for sine stivelsesholdige røtter, kan denne Merremia-planten ha avledet "yuca"-betegnelsen fra tidligere bruk som ligner på yucaen. Innfødte innbyggere i regionen ble antatt å ha brukt de kjøttfulle røttene omtrent som poteter (selv om dette ikke anbefales med mindre du vet at det er trygt å gjøre det).

Yuca Vine Care

Hagtefolk kan begynne å dyrke yuca-vinstokker på et par måter. Ofte kan vintreet bli funnet som transplantasjoner på lokale hagesentre eller planteskoler. Imidlertid kan de utenfor typiske vekstsoner for planten ha store problemer med å finne den. Selv om frø er tilgjengelige på nettet, vil det være viktig å kun bestille fra anerkjente kilder for å sikre levedyktighet.

Yuca-vinstokker er godt egnet til et ørkendyrkingsmiljø. Dette gjør dem til et ideelt alternativ for xeriscape og vannmessig landskapsarbeid. Plantejord bør vise eksepsjonell drenering for å oppnå de beste resultatene. De med tung jord eller leirjord kan oppleve at helsen til yuca-vinstokkene deres forsvinner raskt.

Etter planting krever disse tørketolerante vinstokkene lite stell. Det vil være nødvendig å konstruere et hagespalier eller nett der plantene vil kunne klatre. Siden gul morning glory yuca er snoende vinstokker, vil de ikke være i stand til å klatre på overflater uten hjelp av støtte.

Å dyrke yuca-vinstokker på et sted som får full sol er ideelt. Vinrankene kan imidlertid miste noen blader når de utsettes for sterk varme. For å avhjelpe dette, velg et blomsterbedsom gir mulighet for delvis skygge i de varmeste timene på dagen. Selv om intens varme kan føre til at vinbladene faller, vil yuca-vinstokkene sannsynligvis komme seg når temperaturene begynner å kjøle seg ned.

Anbefalt: