Native Garden Edging – Planting a Border For Native Gardens

Innholdsfortegnelse:

Native Garden Edging – Planting a Border For Native Gardens
Native Garden Edging – Planting a Border For Native Gardens

Video: Native Garden Edging – Planting a Border For Native Gardens

Video: Native Garden Edging – Planting a Border For Native Gardens
Video: How to create a perennial border | Garden Design and Inspiration | Gardening Australia 2024, April
Anonim

Det er så mange gode grunner til å dyrke en innfødt plantekant. Innfødte planter er pollinatorvennlige. De har tilpasset seg klimaet ditt, så de blir sjelden plaget av skadedyr og sykdommer. Innfødte planter krever ingen gjødsel, og når de først er etablert, trenger de svært lite vann. Les videre for noen forslag til planter for en innfødt plantekant.

Creating a Border for Native Gardens

Når du velger innfødte planter for kanting, er det best å velge de som er hjemmehørende i akkurat din region. Vurder også plantens naturlige habitat. For eksempel vil en skogbregne ikke klare seg i et tørt ørkenmiljø.

Et anerkjent lok alt barnehage som spesialiserer seg på innfødte planter kan gi deg råd. I mellomtiden har vi gitt noen forslag her for å kante en innfødt hage.

  • Lady bregne (Athyrium filix-femina): Lady bregne er hjemmehørende i skogsområdene i Nord-Amerika. De grasiøse bladene skaper en frodig innfødt plantekant i delvis til full skygge. USDA-plantehardhetssoner 4–8.
  • Kinnikinnick (Arctostaphylos uva-ursi): Også kjent som vanlig bjørnebær, en vinterhard plante som finnes i de kjøligere, nordlige områdene i Nord-Amerika. Rosa hvite blomster dukker opp sent på våren og etterfølges av vakre røde bær som gir mat til sangfuglene. Denne planten er egnet for delvis skygge til full sol, sone 2-6.
  • California valmue (Eschscholzia californica): California valmue er hjemmehørende i det vestlige USA, en solelskende plante som blomstrer som en gal om sommeren. Selv om det er en ettårig, sår den seg sjenerøst. Med sine knallgule oransje blomster fungerer den vakkert som en innfødt hagekant.
  • Calico aster (Symphyotrichichum lateriflorum): Også kjent som starved aster eller white woodland aster, den er hjemmehørende i den østlige halvdelen av USA. Denne planten, som trives i enten full sol eller full skygge, gir små blomster om høsten. Passer i sone 3-9.
  • Anis isop (Agastache foeniculum): Anis isop viser frem lanseformede blader og pigger av pene lavendelblomster midt på sommeren. Denne sommerfuglmagneten er en vakker innfødt plantekant i delvis til fullt sollys. Egnet for sone 3-10.
  • Downy gul fiolett (Viola pubescens): Dunet gul fiolett er hjemmehørende i de skyggefulle skogområdene i store deler av den østlige halvdelen av USA. Fiolettblomstringen, som dukker opp om våren, er en viktig kilde til nektar for tidlige pollinatorer, sone 2-7.
  • Globe gilia (Gilia capitata): Også kjent som blå fingerbøl eller dronning Annes fingerbøl, er den hjemmehørende på vestkysten. Denne lettdyrkede planten liker full sol eller delvis skygge. Selv om globusgilia er en ettårig, sås den på nytt hvis forholdene er riktige.

Anbefalt: