Liriope Border Grass Care – How To Grow A Liriope Landscape Border

Innholdsfortegnelse:

Liriope Border Grass Care – How To Grow A Liriope Landscape Border
Liriope Border Grass Care – How To Grow A Liriope Landscape Border

Video: Liriope Border Grass Care – How To Grow A Liriope Landscape Border

Video: Liriope Border Grass Care – How To Grow A Liriope Landscape Border
Video: How to Grow Liriope Muscari - Lily Turf - Monkey Grass - A tough ground cover for difficult spots 2024, Kan
Anonim

Liriope er et seigt gress som ofte brukes som kantplante eller plen alternativ. Det er to hovedarter som brukes, som begge er enkle å ta vare på og har få skadedyr- eller sykdomsproblemer. Å lage en Liriope landskapskant gir en ryddig, lavtvoksende kant som ikke trenger klipping og forblir grønn år etter år.

Hvorfor bruke Liriope som en grense?

Hvis du vil ha en kant som er lett å dyrke, lite vedlikehold som holder seg kort og ikke har store problemer, bør du se til Liriope-gresset. Denne tøffe, tilpasningsdyktige eviggrønne planten gir en nydelig kant i formelle hager, skisserer stier og utleggere godt, eller kan brukes som en erosjonsstabilisator i åssiden. Å bruke Liriope som en grense gir en enkel løsning for mange landskapsproblemer.

Liriope er også kjent som lilyturf, bordergress og apegress. Av de to hovedvariantene er den ene klumpet og den andre krypende, selv om begge spres gjennom jordstengler. I USDA-sonene 5 til 10 er en kant av apegress en problemfri løsning. En landskapskant med dette gresset gir et lavt, pent bladdekkede bunndekke som setter frem høyere planter.

Når du planter Liriope spicata, vil du ende opp med et krypende bunndekke som i noensituasjoner, kan bli invasive. Liriope muscari er en klumpende form som til slutt vil sette ut forskyvninger og øke plantens tilstedeværelse. Det gir en utmerket og lett kontrollert gresskant. Begge former tåler sol til delvis skygge, nesten all jord forutsatt at den er godt drenerende, og til og med tørkeperioder.

Planting av Liriope-gresskant

Som et alternativ til stein, grus eller til og med gress rundt senger og stier, bruk Liriope til å sette av og definere forskjellige områder. Liriope spicata brukes best som bunndekke, men L. muscari gir en perfekt kant. Plant hver lilyturf en fot (30,5 cm.) fra hverandre. Hold plantene moderat fuktige, men aldri bløte.

Mulch rundt plantene for å forhindre konkurransedyktig ugress og bidra til å avkjøle jord og spare fuktighet. Med tiden vil apegress spre seg med jordstengler og produsere mindre versjoner av seg selv. Dette hjelper en kant å fylle ut, men hvis du vil ha området mer kontrollert og sparsomt, er det bare å grave ut og løsne de nye plantene. Du kan alltid plante dem i en beholder eller andre steder.

Border Grass Care

En kant av apegress er veldig selvforsynt når den først er etablert. Faktisk er denne kantgresspleien nesten ikke-eksisterende, noe som gjør den til en perfekt "sett og glem"-plante.

Plantene får ofte rust og andre soppsykdommer i løvverk, så bruk en soaker-slange eller en annen metode for å vanne under bladene eller vann kun om morgenen når solen raskt kan tørke dem av. Vann etablert gress regelmessig i varmt vær.

Fôr plantene tidlig på våren med en saktefrigjørende formel.

Det er ikke nødvendigå klippe denne gresskledde planten, men du kan hvis du ønsker å forynge planten; klipp eller klipp på senvinteren eller tidlig på våren.

Anbefalt: