What Is A Sharing Garden – Community Gardens That Share The Bounty

Innholdsfortegnelse:

What Is A Sharing Garden – Community Gardens That Share The Bounty
What Is A Sharing Garden – Community Gardens That Share The Bounty

Video: What Is A Sharing Garden – Community Gardens That Share The Bounty

Video: What Is A Sharing Garden – Community Gardens That Share The Bounty
Video: Field to Fork 2022: Share the Bounty - Gardening to Fight Hunger in Our Communities 2024, April
Anonim

De fleste dyrkere er kjent med konseptet med felleshager. Samfunnshager hjelper de uten levedyktig plass til å dyrke planter og høste fruktene av en vekstsesong. Dessverre kan tradisjonelle felleshager være sterkt begrenset av tilgjengelighet.

Noen mindre byer og tettsteder har kanskje ikke engang finansieringen som er nødvendig for å utvikle en så verdifull samfunnsressurs. Av denne grunn har fellesskapshager vunnet popularitet. Å lære mer om å dele hageideer og skape disse stedene på en vellykket måte kan spille en viktig rolle i dannelsen deres.

Hva er en delehage?

Å bestemme hva som er en delehage og hva den ikke er, varierer fra situasjon til situasjon. Generelt er felleshager som gir ferske råvarer til alle som trenger det. I stedet for å vedlikeholde individuelle tomter, stiller medlemmer av hagen frivillig tid til å stelle ett stort vekstområde.

Denne strategien gjør hagen enklere å administrere, mer produktiv og minimerer behovet for omfattende vedlikehold. Mat produsert fra hagen deles mellom medlemmer og/eller andre utenfor organisasjonen. Donerte råvarer gis ofte til lokale matbanker og andre grupper som hjelper til med matdistribusjon blant ikke-dyrkere.

Annet deler hageideerrelaterer seg direkte til deling av land. Disse typer fellesskapshager forbinder mennesker med tilgang til vokseplass for de som ønsker å hage eller dyrke mat. Gjennom gjensidig avtale og samarbeid produseres avlinger og deles mellom deltakerne. Informasjon om hagedeling kan finnes på en rekke måter, inkludert nylig introduserte voksende nettsteder og apper.

Fordeler for fellesskapshage

Felleshager som deler skaper et ekte vinn-vinn-scenario for alle involverte parter. Dyrkere som brenner for å bearbeide jorden kan føle seg trygge i å vite at ferdighetene deres har gjort en forskjell, ettersom produktene deres gir næring til de som bor i deres eget nabolag.

Med godt etablerte retningslinjer og grenser kan denne typen hager skape sterke følelser av tilknytning og respekt blant alle deltakere. Gjennom samarbeid og hardt arbeid gir det å dele en hage med andre en følelse av tilfredshet og tilfredshet.

Anbefalt: