Give frø som gaver: tips og ideer til DIY frøgaver

Innholdsfortegnelse:

Give frø som gaver: tips og ideer til DIY frøgaver
Give frø som gaver: tips og ideer til DIY frøgaver

Video: Give frø som gaver: tips og ideer til DIY frøgaver

Video: Give frø som gaver: tips og ideer til DIY frøgaver
Video: Make up some simple Seed packets. Great for seed swaps and gardening gifts. 2024, Mars
Anonim

Å gi frø i gave er en fantastisk overraskelse for gartnerne i livet ditt, enten du kjøper frø fra et hagesenter eller høster frø fra dine egne planter. DIY frøgaver trenger ikke være dyre, men de er alltid velkomne. Les videre for nyttige tips om å gi frø i gaver.

Tips om å gi frø i gave

Husk alltid å ta hensyn til mottakeren din. Hvor bor mottakeren? Vær forsiktig og ikke send frø som kan være invasive i det området. Se nettstedet til det amerikanske landbruksdepartementet for mer informasjon.

  • Er de en matelsker som gjerne vil dyrke friske urter eller grønne blader?
  • Vil de ha planter som tiltrekker kolibrier, sommerfugler og bier, eller innfødte planter som gir frø og ly for fugler?
  • Liker vennen din markblomster? Ville de nyte en skjærehage med markblomster eller lyse, enkle blomster som zinnias og California-valmuer?
  • Er vennen din en erfaren gartner eller nybegynner? En erfaren gartner kan sette pris på DIY frøgaver med arvestykker eller uvanlige planter som bjørnepopcorn, peppermyntestangselleri eller peruansk svart mynte.

Å gi frø i gave

Legg gavefrøene i en barnematkrukke, boks, eller lag dine egne papirfrøpakker av brune papirposer og hyssing. Du kan ogsåbruk en vanlig hvit konvolutt og pynt den med ditt eget kunstverk eller dekorer den med glansede magasinbilder.

Inkluder en frøpakke i en gartners gavekurv med hansker, håndkrem, duftsåpe og en sparkel eller løvetannluke, eller legg en pakke frø inn i en terrakottapotte bundet med bånd eller hyssing.

Lag enkle villblomsterfrøbomber for planting på eng, langs en elvebredd, i et blomsterbed eller til og med i containere. Bare kombiner fem håndfuller torvfri kompost, tre håndfuller pottemakerleire og en håndfull villblomstfrø. Tilsett vann gradvis, elt underveis, til du kan forme blandingen til kuler på størrelse med valnøtt. Sett frøkulene på et solfylt sted for å tørke.

Inkluder dyrkingsinformasjon når du gir frø i gave, spesielt plantens behov for sollys og vann.

Anbefalt: