Pacific Northwest Coniferous Plants: Growing Conifer in Northwestern U.S.A

Innholdsfortegnelse:

Pacific Northwest Coniferous Plants: Growing Conifer in Northwestern U.S.A
Pacific Northwest Coniferous Plants: Growing Conifer in Northwestern U.S.A

Video: Pacific Northwest Coniferous Plants: Growing Conifer in Northwestern U.S.A

Video: Pacific Northwest Coniferous Plants: Growing Conifer in Northwestern U.S.A
Video: Why Do Conifers Rule the North? 2024, April
Anonim

Vestkysten er uten sidestykke i størrelse, levetid og tetthet av de mange variantene av Pacific Northwest bartrær. Barplanter er også uovertruffen i det store volumet av organismer som kaller disse trærne hjem. Bartrær i nordvest i USA har utviklet seg over tid for å fylle en spesifikk nisje i denne tempererte regionen.

Er du interessert i å dyrke barplanter for Pacific Northwest? Mens bartrær som er hjemmehørende i denne regionen faller inn i bare tre botaniske familier, er det mange valgmuligheter.

Pacific Northwest Coniferous Plants

Pacific Northwest er en region som grenser til Stillehavet i vest, Rocky Mountains i øst, og fra den sentrale kysten av California og sørlige Oregon opp til den sørøstlige Alaska-kysten.

Innenfor denne regionen ligger flere skogsoner som er representative for områdets årlige temperatur og nedbør. Innfødte bartrær i nordvest i USA tilhører bare tre botaniske familier: furu, sypress og barlind.

  • Furufamilien (Pinaceae) inkluderer douglasgran, hemlock, gran (Abies), furu, gran og lerk
  • Sypressfamilien (Cupressaceae) inkluderer fire sedertrearter, to einer og Redwood
  • Blind-familien (Taxaceae) inkluderer bare Stillehavsbarlind

Informasjon om Pacific NorthwestBartrær

To grupper av grantrær ligger i det nordvestlige Stillehavet, ekte graner og douglasgran. Douglasgraner er det vanligste bartræret til Oregon og er faktisk statens tre. Merkelig nok er ikke douglasgraner egentlig en gran, men er i en egen slekt. De er feilaktig identifisert som gran, furu, gran og hemlock. Ekte graner har oppreiste kongler, mens douglasgrankongler peker nedover. De har også høygaffelformede dekkblader.

Av de ekte grantrærne (Abies) er det storgran, edelgran, stillehavssølvgran, subalpine gran, hvitgran og rødgran. Kjeglene til Abies-graner er plassert på toppen av de øvre grenene. De bryter fra hverandre ved modenhet og etterlater en pigg på grenen. Barken deres er glatt med harpiksblemmer på unge stilker og på store stammer vekselvis furet og glatt. Nålene ligger enten i flate rader eller buer oppover, men alle kommer til en myk, ikke stikkende spiss.

Det finnes to typer Hemlock-bartrær i det nordvestlige USA, Western Hemlock (Tsuga heterophylla) og Mountain Hemlock (T. mertensiana). Western hemlock har korte, flate nåler og små kjegler, mens Mountain hemlock har korte, uregelmessige nåler og lengre to-tommers (5 cm.) kjegler. Kjeglene på begge hemlockene har avrundede skalaer, men mangler dekkbladene til douglasgranen.

Andre barplanter for Pacific Northwest

Furu er det vanligste bartræret i verden, men har det faktisk ikke så bra i de mørke, fuktige og tette skogene i det nordvestlige Stillehavet. De kan finnes i de åpne skogene i fjellene og øst for Cascades, hvor været ertørrere.

furu har lange, buntede nåler og kan vanligvis identifiseres ved antall nåler i en bunt. Kjeglene deres er de største av bartrærne i regionen. Disse kjeglene har tykke, treaktige skjell.

Ponderosa-, Lodgepole-, Western- og Whitebark-furer vokser i fjellene, mens Jeffery-, Knobcone-, Sugar- og Limberfuruer kan finnes i fjellene i det sørvestlige Oregon.

Granene har nåler som ligner mye på douglasgraner, men de er skarpe og spisse. Hver nål vokser på sin egen lille pinne, en unik egenskap ved graner. Kjeglene har ekstremt tynne skjell og barken er grå og avleiret. Sitka, Engelmann og Brewer er grankonferanser i det nordvestlige USA

Lerken er ulik andre bartrær i området. De er faktisk løvfellende og slipper nålene om høsten. Som furu vokser nålene i bunter, men med mange flere nåler per bunt. Vestlige og alpine lerk kan finnes i det nordvestlige Stillehavet på østsiden av Cascades og høyt i North Cascades of Washington med respekt.

Nordamerikanske sedertre er annerledes enn de i Himalaya og Middelhavet. De tilhører fire slekter, hvorav ingen er Cedrus. De har flate, skjellaktige blader og trevlet bark og tilhører alle sypressfamilien. Western Red Cedar er den vanligste av disse regionale bartræsplantene, men røkelse, Alaska og Port Orford sedertre forekommer sjelden i enkelte områder.

Den eneste sypressen som er hjemmehørende i Pacific Northwest er Modoc-sypressen. Andre sypresser som gjør Northwestderes hjem er vestlig einer, Rocky Mountain einer, redwood og sequoia. I likhet med den gigantiske sequoiaen er redwood hjemmehørende i det nordvestlige Stillehavet og finnes bare i det nordlige California.

Barlind er ulikt andre bartreplanter fra Pacific Northwest. Deres frø er inneholdt i små, røde, bærlignende frukter (aril). Selv om de har nåler, siden barlind mangler kongler, har deres posisjon som bartrær blitt satt i tvil. Ny forskning tyder på at arils faktisk er modifiserte kjegler. Bare stillehavsbarlind er hjemmehørende i det nordvestlige Stillehavet og kan finnes i skyggefulle områder med lav til middels høyde.

Anbefalt: