Crinkle Leaf Plant Care: How To Grow A Crinkle Leaf Succulent

Innholdsfortegnelse:

Crinkle Leaf Plant Care: How To Grow A Crinkle Leaf Succulent
Crinkle Leaf Plant Care: How To Grow A Crinkle Leaf Succulent

Video: Crinkle Leaf Plant Care: How To Grow A Crinkle Leaf Succulent

Video: Crinkle Leaf Plant Care: How To Grow A Crinkle Leaf Succulent
Video: UNIQUE AND EASY TO GROW SUCCULENT ( Adromischus cristatus ‘Crinkle Leaf Plant’ 2024, April
Anonim

En krøllete stueplante er ikke i det hele tatt kaldbestandig og bør holdes innendørs bortsett fra om sommeren. Men til tross for sin skrøpelighet i kjølige værforhold, gjør den en enkel å dyrke innendørs plante. Sukkulenten med krøllete blader er hjemmehørende i Sør-Afrika og trenger varme temperaturer og moderat vann for å trives.

Hva er en Crinkle Leaf Plant?

Cristatus crinkle leaf-planten er i slekt med Kalanchoe-planten, som ofte finnes i plantegavebutikker. Crinkle leaf houseplant er hardfør til USDA sone 9a og over. Hvis du bor under denne sonen vil det være en del av din innendørs plantekoloni. Planten har 2 tommer (5 cm.) lange grågrønne blader med rufsede kanter som danner en rosettform. Nyere sentrale blader er dypere grønne og litt krøllete. Alt løvverk er behagelig uklar. Rørformede blomster vokser på en 8 tommer (20 cm) stilk. De er hvite med blekrøde kanter.

Crinkle Leaf Succulent Facts

Disse små sukkulentene finnes ville i den østlige Cape-provinsen i Sør-Afrika. De er i slekten Adromischus. Navnet kommer fra det greske "adros" som betyr tykk, og "mischos" som betyr stamme. Det er mange arter i slekten, men bare A. cristatus har signaturen trekantede blader. Det er flere kultivarer fra morplanten, inkludert Indian Clubs, som produserer fett ovaleklubblignende bladverk. Du kan forplante krøllete bladplanter bare fra et blad. Plasser den på kaktusjord og vent til den har røtter. Med tiden vil du ha flere planter.

Crinkle Leaf Plantepleie

Hvis du dyrker planten innendørs, hold den unna kalde vinduer og trekkfulle områder. Plasser beholderen i et lyst vindu, men unngå å utsette bladene for brennende lys. Bruk svært grusete jord og en godt drenerende beholder. Vann når jorda er tørr å ta på om våren og sommeren. Jorda skal være moderat fuktig, men ikke bløt. Om høsten og vinteren, vann omtrent halvparten av tiden da planten er i en sovende tilstand. Crinkle leaf-planter kan befruktes en gang om våren med en tidsfrigjøringsformel. Hvis du bor der det er varmt, hold planten ute forutsatt at nettene ikke er for kjølige. Hold øye med skadedyr som melbugs.

Anbefalt: