Uønsket gress i blomsterbed – bli kvitt gress i en blomsterbed

Innholdsfortegnelse:

Uønsket gress i blomsterbed – bli kvitt gress i en blomsterbed
Uønsket gress i blomsterbed – bli kvitt gress i en blomsterbed

Video: Uønsket gress i blomsterbed – bli kvitt gress i en blomsterbed

Video: Uønsket gress i blomsterbed – bli kvitt gress i en blomsterbed
Video: 5 tips til å bli kvitt ugress 2024, April
Anonim

Ugresset er gartnerens nemesis. De konkurrerer med andre planter du prøver å dyrke, de tar opp dyrebare næringsstoffer og vann, og de er vanskelige å trekke ut med roten. Dette gjelder spesielt i blomsterbed og en tøff type ugress å håndtere der er gress.

Grass som vokser i blomsterbed ser rotete ut, men det finnes noen få utprøvde strategier for å forhindre og eliminere gresskledd ugress.

Forhindrer gress i blomsterbed

Du kan prøve å drepe gress i blomsterbed, men hvis du kan holde gress unna uønskede områder i utgangspunktet, blir jobben din mye enklere. Hvis du noen gang har prøvd å trekke gress med røttene og få ut hver eneste bit, så vet du at det ikke bare er vanskelig, men nesten umulig.

En god strategi for forebygging er å bruke en barriere mellom bed og plen. Landskapsmurstein eller plastbarrierer som du synker noen tommer (8 cm) ned i bakken kan virkelig hjelpe til med å holde gresset i sjakk. Hold øye med kantene og trekk gresset du ser krype inn i bedet.

Det kan også være lurt å prøve pre-emergent ugressmiddel for å hindre at gressfrø som har kommet inn i bedet, vokser. Disse fungerer ikke på ugress som allerede har spiret, men vil stoppe frøveksten. Prøv produkter med ingrediensen trifluralinfor gressfrø.

Bli kvitt gress i en blomsterbed

Det er en god sjanse for at forebyggingsmetodene dine ikke vil være tilstrekkelige til å holde alt gress ute av sengene dine. En kombinasjon av barrierer og pre-emergent ugressmidler med verktøy for å drepe uønsket gress i blomsterbed vil gi deg de beste resultatene.

Når du først har spiret gress i et bed, kan du ikke lett trekke alt ut uten å se det komme tilbake fra rotbiter. Bruk et gressspesifikt ugressmiddel på disse ugresset. Prøv ugressmidler med ingrediensene clethodim, sethoxydim eller fluazifop-p som dreper gress, men ikke skader blomster og busker.

Hvis du har grønnsaker i nærheten – og for å være ekstra forsiktig med blomster og busker – bruk papp som en barriere når du sprayer. Dette vil sikre at ugressmiddelet bare går på ugresset.

I tillegg til ugressmidler, bruk et tykt lag med mulch for å kvele det eksisterende gresskledde ugresset. Noen få inches (8 cm.) med mulch er nødvendig for å virkelig forhindre vekst og forhindre at gresset får sollys. Hvis det kommer gress fra dekkedekket, slå det med en gang med et av de selektive ugressmidlene eller trekk det ut for hånd (de er mye lettere å håndtere på denne måten).

Anbefalt: