Container-grønnsakshagearbeid - Designing Your Container-grønnsakshage

Innholdsfortegnelse:

Container-grønnsakshagearbeid - Designing Your Container-grønnsakshage
Container-grønnsakshagearbeid - Designing Your Container-grønnsakshage

Video: Container-grønnsakshagearbeid - Designing Your Container-grønnsakshage

Video: Container-grønnsakshagearbeid - Designing Your Container-grønnsakshage
Video: Installing Cedar Raised Beds for a Vegetable Garden! 💚🌿🙌 2024, Kan
Anonim

Hvis du ikke har tilstrekkelig plass til en grønnsakshage, bør du vurdere å dyrke disse avlingene i containere. La oss ta en titt på dyrking av grønnsaker i containere.

Beholder hagearbeid grønnsaker

Nesten alle grønnsaker som kan dyrkes i en hage, vil fungere godt som en beholderdyrket plante. Grønnsaker som norm alt er egnet for dyrking i containere inkluderer:

  • tomater
  • pepper
  • aubergine
  • poteter
  • beans
  • salat
  • gulrøtter
  • radishes

De fleste vinavlinger, som squash og agurker, klarer seg også godt i containere. Vanligvis er kompakte varianter de bedre valgene for dyrking i containere. Buskbønner, for eksempel, trives godt i denne typen miljø og ser ganske attraktive ut når de arrangeres sammen med andre containeravlinger.

Beholdere for grønnsakshagearbeid

Nesten alle typer beholdere kan brukes til dyrking av grønnsaksplanter. Gamle vaskekar, trebokser eller -kasser, kaffebokser i gallonstørrelse og til og med bøtter på fem gallon kan brukes for dyrking av avlinger så lenge de gir tilstrekkelig drenering.

Uavhengig av type eller størrelse på beholderen, er drenering avgjørende for vellykket vekst og den generelle helsen tilgrønnsaker. Dersom beholderen du har valgt ikke gir noen utløp for drenering, kan du enkelt bore noen hull i bunnen eller undersiden. Plassering av grus eller små steiner i bunnen av beholderen vil også bidra til å forbedre dreneringen. Du kan også vurdere å heve beholderen en tomme eller to (2,5-5 cm.) opp fra bakken med blokker.

Avhengig av avlingene du valgte, vil størrelsen på beholderen variere. De fleste planter krever beholdere som tillater minst 6 til 8 tommer (15-20 cm.) dybder for tilstrekkelig forankring.

  • Beholdere i mindre størrelse, som kaffebokser, er generelt ideelle for avlinger som gulrøtter, reddiker og urter.
  • Bruk mellomstore beholdere, for eksempel fem-liters bøtter, til å dyrke tomater eller paprika.
  • For større avlinger, som vindyrkere, bønner og poteter, ønsker du å implementere noe som passer bedre for deres behov, for eksempel et stort vaskekar.

Avstandskravene for de fleste grønnsaker finnes vanligvis på frøpakken, eller du kan finne dem i ressursbøker for hagearbeid. Når frøene har spiret, kan du tynne plantene til ønsket antall som passer til beholderen.

Fyll beholdere med torvmose og en passende potteblanding. Kompost eller gjødsel bør arbeides inn for å oppnå sunnere plantevekst. Ikke tilsett mer enn anbef alt mengde gjødsel; men siden dette kan brenne plantene.

Hvor skal du sette container-grønnsakshagen din

Når du har tatt vare på det grunnleggende, må du bestemme hvor du skal plassere containerhagen din. Vil duPlasser beholderne i et område som er nær en vannkilde med tilstrekkelig sollys, vanligvis minst fem timer. Overdreven vind kan raskt tørke containerplanter ut, så du bør vurdere denne faktoren også når du velger et sted.

Sett de større pottene lengst bak eller i midten, hvis designet tillater det, med de mellomstore beholderne plassert foran eller rundt de større. Plasser alltid de minste beholderne helt foran.

Med containere er det også mulighet for å dyrke grønnsaker i vinduskarm eller hengende kurver som kan plasseres rett på verandaen eller balkongen. Prydpapper og cherrytomater ser bra ut i hengende kurver, det samme gjør etterfølgende planter som søtpotetranken. Hold dem vannet daglig; men siden hengende kurver er mer utsatt for å tørke ut, spesielt i varme perioder.

Vanningsbeholder Hagearbeid grønnsaker

Generelt bør du vanne beholderplanter med noen få dagers mellomrom med mindre det er ganske varmt; hyppigere vanning vil da være nødvendig. Sjekk beholderne minst en gang om dagen og kjenn på jorden for å finne ut om den er fuktig eller ikke. Du kan også vurdere å sette beholdere på brett eller lokk. Å gjøre det vil bidra til å holde på fuktigheten ved å holde på overflødig vann og la røttene sakte trekke det opp etter behov.

Sjekk disse plantene ofte for å være sikker på at de ikke hele tiden sitter i vann. Hvis sittevann blir et problem, fyll brettene med en eller annen form for mulching-materiale, for eksempel flis, for å hjelpe til med å suge det opp.

Påfør vann med vannkanne eller sprøytetilbehør på enhageslange. Sjekk også at vannet er rimelig kjølig på forhånd, da varmt vann kan skade rotutviklingen. På den varmeste delen av dagen eller når det forventes hardt vær, kan du flytte beholderne for ekstra beskyttelse.

Anbefalt: