Høyde senger for urbane omgivelser - Lage hagesenger uten graving

Innholdsfortegnelse:

Høyde senger for urbane omgivelser - Lage hagesenger uten graving
Høyde senger for urbane omgivelser - Lage hagesenger uten graving

Video: Høyde senger for urbane omgivelser - Lage hagesenger uten graving

Video: Høyde senger for urbane omgivelser - Lage hagesenger uten graving
Video: Starting A No Till/No Dig Raised Garden Bed. 2024, Kan
Anonim

Nøkkelen til hagearbeid er graving, er det ikke? Må du ikke dyrke jorden for å gjøre plass for ny vekst? Nei! Dette er en veldig vanlig og rådende misforståelse, men den begynner å miste trekkraften, spesielt hos gartnere med små rom. Hvorfor blir hagesenger uten graving så populære? Det er fordi de er bedre for miljøet, bedre for plantene dine og så mye lettere for ryggen. Det er en vinn-vinn-vinn. Fortsett å lese for å lære om høybed for urbane gartnere.

Hva er en no-dig hageseng?

Du hører over alt at du trenger å dyrke jorden før du planter. Den rådende visdommen er at den løsner jorden og sprer næringsstoffene fra kompost og fjorårets nedbrytende planter utover. Og denne visdommen råder fordi plantene det første året har en tendens til å vokse raskere.

Men i bytte for den raskere hastigheten, fjerner du den sarte balansen i jorda, oppmuntrer til erosjon, dreper nyttige ormer og nematoder og finner ugressfrø. Du legger også mye stress på plantene.

Plantenes rotsystemer er spesialiserte – kun topprøttene er ment å absorbere den næringsrike matjorda. De nedre røttene bringer inn mineraler dypt i jorda og giret anker mot vinden. Å utsette alle røttene for rik kompost kan gi prangende, rask vekst, men det er ikke det planten har utviklet seg til.

Det finnes ingen bedre vekstbetingelse for en plante enn det naturlige, nøye balanserte økosystemet av jord som allerede er under føttene dine.

Creating Raised Beds in Urban Settings

Selvfølgelig, hvis du lager et høybed for første gang, er ikke det økosystemet der ennå. Men du klarer det!

Hvis ønsket sted allerede har gress eller ugress, ikke grav det opp! Bare klipp eller klipp dem nær bakken. Legg ut rammen, dekk deretter bakken inne med 4-6 ark med våt avispapir. Dette vil til slutt drepe gresset og brytes ned med det.

Deretter dekk avisen med vekslende lag med kompost, gjødsel og mulch til du nærmer deg toppen av rammen. Avslutt det med et lag mulch, og så frøene dine ved å lage små hull i mulch.

Nøkkelen til å skape høybed i urbane omgivelser er å forstyrre jorda så lite som mulig. Du kan plante i gravefrie hagebed med en gang, men du bør unngå dype rotgrønnsaker, som poteter og gulrøtter, det første året mens jorda blir etablert.

Over tid, hvis uforstyrret, vil jorda i det høye bedet ditt bli et balansert, naturlig miljø for plantevekst – ingen graving nødvendig!

Anbefalt: