Høyde senger i tørre områder: Er høye senger bra for tørre hager

Innholdsfortegnelse:

Høyde senger i tørre områder: Er høye senger bra for tørre hager
Høyde senger i tørre områder: Er høye senger bra for tørre hager

Video: Høyde senger i tørre områder: Er høye senger bra for tørre hager

Video: Høyde senger i tørre områder: Er høye senger bra for tørre hager
Video: Жена_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Tørt, tørre klima står overfor en rekke økende utfordringer. Den første er åpenbar, tørrhet. Å vokse der det er lite naturlig fuktighet, spesielt i kombinasjon med brennende sol, utgjør et problem. Du kan vanne alt du vil, men det er ikke vannmessig, og kostnadene kan virkelig ramme sjekkheftet.

Wiser still might be raised bed hagearbeid. Denne artikkelen vil peke på noen av fordelene og noen av underskuddene.

Fordeler med høye senger i tørre områder

Hageartikler annonserer hagearbeid i høybed. I soner med lite fuktighet kan praksisen også være nyttig, spesielt hvis du har dårlig jord. Høybed for varme områder kan tillate deg å erstatte eksisterende jord med fruktbar, godt formulert jord. Imidlertid vil de heve planter opp til den varme solen og har en tendens til å tørke ut raskt. Er høysenger riktig for deg?

Hagearbeid i tørt klima kan gjøres, men utgjør et annet sett med problemer enn hagearbeid der det er mye vann. Planter trenger vann, så det er nummer én. Ofte har tørre klimaregioner steinete, grynete, ufruktbar jord. Derfor kan det å bygge et høybed hjelpe på dette problemet. Høysenger for varme områder gir også løsninger på følgende problemer:

  • Forhøyede senger betyr mindre bøying
  • Du kan kontrollerejordtypen bedre
  • Segregerer planter som har en tendens til å spre seg
  • Øker dreneringen
  • Perfekt for hager med liten plass
  • Attraktive
  • Letter ugresskontroll
  • Reduserer jordpakking
  • Jorda varmes raskere etter vinteren

Negatives of Raised Beds in Arid Regions

Hvis jorda din mangler god tekstur, ikke tåler mye fuktighet og ikke har naturlig fruktbarhet, kan høybed være noe for deg. Opphøyde senger krever litt innsats og kostnader å bygge. Mengden avhenger egentlig av det visuelle du trenger. Høybed kan varmes opp raskere om våren, men de kjøles også ned raskere når vinteren nærmer seg, noe som kan redusere vekstsesongen din.

Du må legge litt arbeid i å holde jorda i et slikt lukket system, da næringsstoffer og jordsmonn vil endre seg etter en sesong eller to. Hvis du bruker en jordfreser til å forberede jord om våren, er det ikke praktisk i høybed.

Den største ulempen med hagearbeid i høyseng er mengden vann som brukes. Den forhøyede jorda tørker ut mye raskere enn et bed i bakken.

Tips om hagearbeid i varme klimaer

Nå som du vet fordelene og ulempene med høybed for din tørre region, kan du bestemme hva som er riktig for deg. Noen av problemene med systemet kan løses. Bruk dryppvanning for å levere vann direkte til plantene. Oppretthold jordskinne og fruktbarhet ved å påføre en toppdressing av gjødsel, løvstrø eller kompost årlig.

For å holde kostnadene nede i konstruksjonen, gjenbruk materialer for hånden, som restene av en murgård, slaggblokker eller gamle bjelker.

Høyde senger kan ha noen problemer, men bruken har flere fordeler enn ulemper og kan være verdt et forsøk.

Anbefalt: