Growing Ornamental Grasses: Lær mer om Ornamental Grass In Borders

Innholdsfortegnelse:

Growing Ornamental Grasses: Lær mer om Ornamental Grass In Borders
Growing Ornamental Grasses: Lær mer om Ornamental Grass In Borders

Video: Growing Ornamental Grasses: Lær mer om Ornamental Grass In Borders

Video: Growing Ornamental Grasses: Lær mer om Ornamental Grass In Borders
Video: Planting the Most Glorious Ornamental Grasses!!! 😍🌾💚 // Garden Answer 2024, April
Anonim

Prydgress kommer i et bredt spekter av høyder, farger og teksturer, noe som gjør dem perfekte for alle rom i hagen, spesielt kanten. Prydgress gir en mykere, mer naturlig følelse til border. De fleste er spreke dyrkere, som krever minim alt med stell. Prydgress har også en tendens til å være fri for sykdommer og skadeinsekter. Deres pisket, grasiøse løvverk gir interessant form og tekstur til kantene. De fine teksturerte gressene kan for eksempel skape dramatisk kontrast innenfor grenser når de plasseres ved siden av andre bredformede bladplanter og blomster.

Hvorfor bruke prydgress

Det er praktiske grunner til å legge prydgress til border. Varmesesongens gress venter til været begynner å varmes opp og er ideelle for å fylle ut mellomrom etter at vårløk og tidligblomstrende stauder har dødd tilbake. Gress fra kjølige årstider tar over når høstblomstringen har opphørt, og mange forblir eviggrønne gjennom vinteren. Det er en rekke andre grunner til å inkludere prydgress i kanten eller landskapet.

Farge – Prydgress gir også farge og helårsinteresse til kanten. Ingenting sier farge bedre enn myriade av fargevariasjoner som finnes i prydgress. Noen er eviggrønne; noen erspraglete med gull eller hvitt. Noen varianter tilbyr nyanser av blått og sølv, mens andre er farget i rødt eller lilla. Blåsvingel er et lavtvoksende, kjølig, klumpdannende gress med sølvblått løvverk. På grunn av sin lille størrelse brukes den oftest som kant eller plantet i masser som bunndekke. På den annen side, hvis du leter etter livlige farger i kanten, har japansk blodgress oppreist, grønt løvverk som skylles med mørkerødt. Denne livlige røde fargen er på sitt beste om høsten.

Sesongmessig interesse – Prydgress gir også grenser med uendelig interesse gjennom sesongene. Mens prydgress generelt når sitt høydepunkt om høsten, kan de også legge til tekstur, volum og farge til vinterhagen. Mange gress fra sensesongen utvikler frøhoder etter at blomstene deres har falmet, og både frøhoder og plymer kan gi interesse gjennom vinteren. Bladverket deres blir også rødbrun til gyllenbrunt. Bær modnes om høsten og gir ekstra farge og interesse også med nyanser av rødt, lilla og gult.

Ulike typer/størrelser – De kommer i en rekke størrelser, fra dverg- og lavtvoksende gress til middels og kjempestore gress. De kortere, lavtvoksende prydgressene brukes oftest som kant. Korte gress kan også brukes i små grupper for en masseeffekt eller i store grupper som bunndekke. Små klumpete gress, som dvergvarianter av sølvgress, gir en nydelig grense mellom plantebed og gangveier, mens små spredende gress, for eksempel båndgress, gir en utmerket bunndekke.

Mellomstore gress brukes til vertikal høyde og teksturer. Fontenegress, for eksempel, er et mellomstort gress med varme årstider, klumpdannende gress som viser grasiøs, buet vekst. På midten til sensommeren har fontenegress pigger på flaskebørste, og dets lysegrønne bladverk blir gyldenbrunt om høsten. Det er på grunn av sin middels størrelse og grasiøse utseende; dette prydgresset er en utmerket kantplante. Middels gress kan også brukes som aksenter blant urteaktige stauder og busker, samt for å definere grenseområder.

De høyere gressene brukes vanligvis for å gi struktur eller ryggrad for border. Disse plantene er også gode aksentplanter blant andre kantplanter.

Velge et prydgress for grensen din

Når du velger prydgress til border, bør du bli kjent med deres vekstbehov samt deres egenskaper. For eksempel sprer noen seg kraftig; andre danner pene klumper. Former for prydgress som kryper eller selvsår kan etter hvert bli plagsomme senere i grensen, mens de som danner klumper eller sprer seg mye langsommere gjør langt bedre valg for grensen.

De fleste prydgress tilpasser seg enkelt til de samme vekstforholdene som typiske kantplanter krever, for eksempel godt drenert jord. De fleste prydgressene egner seg godt til full sol, men mange varianter trives også i skygge. Noen gress kan til og med integreres i myr- eller vannhager, mens andre foretrekker varme og trives under tørkelignende forhold.

Prydgress er en mangfoldig gruppe landskapsplantersom kan passe inn i nesten hvilken som helst hagestil og gjøre alle typer border til hjemmet.

Anbefalt: