Lær hvordan du forplanter dvergmondogress

Innholdsfortegnelse:

Lær hvordan du forplanter dvergmondogress
Lær hvordan du forplanter dvergmondogress

Video: Lær hvordan du forplanter dvergmondogress

Video: Lær hvordan du forplanter dvergmondogress
Video: GETTING RID OF ALL OUR CANDY!😱| We Are The Davises 2024, Kan
Anonim

Dvergmondogress (Ophiopogon japonicus ‘Nana’) er en japansk plante som har sjarmert verdens hager. En dekorativ lavvoksende plante, denne prydplanten ser best ut når den er gruppert sammen, men noen ganger kan det bare være noen få planter tilgjengelig. Det er her forplantning av dvergmondogress kommer godt med.

Det finnes to formeringsmetoder tilgjengelig for dvergmondogress. Den ene planter dverg-mondo-gressfrø og den andre er deling av planten din.

Dverg Mondo-gressfrø

Hvis du bestemmer deg for å dyrke dverg-mondo-gressfrø, vær oppmerksom på at de er kresne og du kan ha problemer med å få dem til å vokse. De kan heller ikke vokse tro mot moderplanten. Dette er den vanskeligste forplantningen av dvergmondogress.

Høst frø selv og plant umiddelbart. Frø du kjøper vil ha lavere spirehastighet jo mindre ferske de er.

Plant frøene dine i steril pottejord og plasser pottene i en kald ramme eller et annet kjølig område. Disse frøene vil spire best i kjøligere temperaturer.

Hold dvergmondogressfrøene fuktige til enhver tid.

Vent to uker til seks måneder før frøene spirer. De vil spire til uregelmessige tider. Noen kan spire om to uker, mens andre vil ta mye lengre tid.

Dverg MondoGrass Division

En mye enklere og sikker måte å forplante dvergmondogress på er gjennom deling. På denne måten kan du plante dvergmondogress som er nøyaktig lik forelderen, og du vil få et mye mer enhetlig utseende til plantene dine.

For deling, grav opp en veletablert klump med dvergmondogress. Bruk hendene til å bryte klumpen i mindre klumper eller bruk en skarp, ren kniv til å skjære klumpen i mindre biter.

Plant dvergmondogressklumpene på de stedene du vil at de skal vokse på. Vann dem grundig og hold godt vannet de første ukene til de har etablert seg. Den beste tiden å dele mondogresset er tidlig på våren eller tidlig høst.

Anbefalt: