Forplante Naranjilla-trær – Lær hvordan du forplanter Naranjilla-trær

Innholdsfortegnelse:

Forplante Naranjilla-trær – Lær hvordan du forplanter Naranjilla-trær
Forplante Naranjilla-trær – Lær hvordan du forplanter Naranjilla-trær

Video: Forplante Naranjilla-trær – Lær hvordan du forplanter Naranjilla-trær

Video: Forplante Naranjilla-trær – Lær hvordan du forplanter Naranjilla-trær
Video: How to Propagate Plants: 4 Methods to Master 2024, April
Anonim

I nattskyggefamilien gir naranjilla-trær en interessant frukt delt av membranvegger. Et vanlig navn på "liten appelsin" kan få en til å tro at det er en sitrus, men det er det ikke. Men smaken ligner på en syrlig ananas eller sitron. Hvis du vil dyrke dette uvanlige eksemplaret eller har et og ønsker deg mer, la oss lære hvordan du formerer naranjilla.

Naranjilla Propagation

Det er ikke vanskelig å formere denne planten, men vær forberedt med lange ermer og tunge hansker, siden de piggete bladene kan være smertefulle. Eller se etter de ryggradsløse typene, ikke så lett tilgjengelige, men noen ganger selges i eksotiske barnehager.

Hvordan forplante Naranjilla-frø

De fleste vokser litt appelsin fra frø. Frø må vaskes, lufttørkes og behandles med et pulverisert soppdreper. Dette bidrar til å redusere rotknutenematodene som av og til setter plaggene på planten.

I henhold til informasjon om forplantning av naranjilla, spirer frø best i januar (vinter) og holdes inne til jordtemperaturen er oppvarmet til 17 grader C. Behandle frø som du ville gjort når du spirer tomatfrø.

Frukt vises 10 til 12 måneder etter at frøene er plantet ut. Når det er sagt, frukter det ikke alltid det første året. Plant frø i et delvis skyggefullt område, siden naranjilla ikke kan vokse i full sol. Den foretrekker temperaturer under 85 grader F. (29 C.). Når den begynner å frukte sesongmessig, vil den frukt i tre år.

En subtropisk plante, naranjilla selvfrøer lett i områder uten frost eller fryser. Ved dyrking i kaldere områder er vinterbeskyttelse nødvendig for denne planten. Å vokse i en stor beholder gjør at planten kan flyttes innendørs.

Andre metoder for formering av Naranjilla-trær

For å komme i gang med å dyrke nye naranjilla-frukttrær, kan det være lurt å pode en liten, sunn lem inn i en grunnstamme som avskrekker rotknute-nematodene. Kilder sier at den kan kløftpodes på frøplanter av potettre (S. macranthum) som har vokst 61 cm og kuttet ned til ca. 31 cm, delt ned i midten.

Treet kan også forplantes med stiklinger av hardved. Sørg for at forholdene i området ditt støtter voksende naranjilla-trær for best resultat.

Anbefalt: