Gjødsel for sitrontrær - Hvordan fôre voksende sitrontrær

Innholdsfortegnelse:

Gjødsel for sitrontrær - Hvordan fôre voksende sitrontrær
Gjødsel for sitrontrær - Hvordan fôre voksende sitrontrær

Video: Gjødsel for sitrontrær - Hvordan fôre voksende sitrontrær

Video: Gjødsel for sitrontrær - Hvordan fôre voksende sitrontrær
Video: Beste metoden for å forplante sitrontrær fra bladstikkinger 2024, April
Anonim

Å dyrke sitrontrær gir interesse og glede til en hage. Glade gule sitroner er fantastiske å se frem til, men hvis du dyrker et sitrontre og det ikke har produsert sitroner og fortsatt ser sunt ut, er det mulig at treet mangler næringsstoffer eller at det ikke har fått riktig gjødsel for sitrontrevekst. Fortsett å lese for tips om gjødsling av sitroner.

sitrontregjødsel

Det meste av tiden vet folk det grunnleggende om hvordan man dyrker et sitrontre, men de er usikre på sitrontregjødsel. Gjødsel for et sitrontre bør inneholde høyt nitrogen og bør ikke ha noe tall i formelen høyere enn 8 (8-8-8).

Når skal man bruke gjødsel for sitrontrær

Når du dyrker et sitrontre, vil du være sikker på at du bruker gjødsel til riktig tid. Sitrontrær bør ikke gjødsles mer enn fire ganger i året og bør ikke gjødsles i den kaldeste årstiden når den ikke er i aktiv vekst.

Hvordan påføre sitrontregjødsel

Å vite hvordan du dyrker et sitrontre som produserer frukt, betyr at du må vite hvordan du bruker gjødsel på et sitrontre. Du vil bruke gjødsel i en sirkel rundt treet som er like bredt som treet er høyt. Mange lagerfeil med å plassere gjødsel like ved bunnen av voksende sitrontrær, noe som betyr at gjødselen ikke kommer til rotsystemet.

Hvis sitrontreet ditt er 3 fot (1 m) høyt, påfør gjødsel for sitrontreet i en 3 fot (1 m) sirkel rundt treet. Hvis sitrontreet ditt er 20 fot (6 m.) høyt, vil gjødsling av sitroner inkludere en påføring i en 20 fot (6 m.) sirkel rundt treet. Dette sikrer at gjødselen når hele rotsystemet til treet.

Å dyrke sitrontrær i hagen kan være givende. Å forstå hvordan du dyrker et sitrontre og hvordan du gjødsler det på riktig måte, vil bidra til at du blir belønnet med nydelige gule sitroner.

Anbefalt: