Kyllinggjødselkompost - Kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsling

Innholdsfortegnelse:

Kyllinggjødselkompost - Kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsling
Kyllinggjødselkompost - Kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsling

Video: Kyllinggjødselkompost - Kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsling

Video: Kyllinggjødselkompost - Kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsling
Video: How to Compost Chicken Manure 2024, Kan
Anonim

Når det gjelder gjødsel, er det ingen mer ønsket for grønnsakshagen enn hønsegjødsel. Kyllinggjødsel til gjødsling av grønnsakshage er utmerket, men det er noen ting du trenger å vite om det for å bruke det riktig. Fortsett å lese for å lære mer om hønsegjødselkompost og hvordan du bruker den i hagen.

Bruk av kyllinggjødsel til grønnsakshagegjødsel

Hønsegjødsel er svært høy i nitrogen og inneholder også en god mengde kalium og fosfor. Høyt nitrogen og balanserte næringsstoffer er grunnen til at hønsegjødselkompost er den beste gjødseltypen å bruke.

Men det høye nitrogenet i hønsegjødselen er farlig for plantene dersom gjødselen ikke er skikkelig kompostert. Rå hønsegjødsel kan brenne, og til og med drepe planter. Kompostering av hønsegjødsel myker nitrogenet og gjør gjødselen egnet for hagen.

Kompostering av kyllinggjødsel

Hønsegjødselkompostering gir gjødselen tid til å bryte ned noen av de kraftigere næringsstoffene slik at de blir mer brukbare for plantene.

Kompostering av hønsegjødsel er enkelt. Har du kyllinger kan du bruke sengetøyet fra dine egne kyllinger. Hvis du ikke eier kyllinger, kan dufinn en bonde som eier kyllinger, og de vil mest sannsynlig gjerne gi deg det brukte kyllingsengetøyet.

Neste steg i hønsegjødselkompostering er å ta det brukte sengetøyet og legge det i en kompostbeholder. Vann den grundig og snu haugen med noen ukers mellomrom for å få luft inn i haugen.

Det tar i gjennomsnitt seks til ni måneder før hønsegjødselkomposten blir gjort ordentlig. Den nøyaktige tiden det tar å kompostere hønsegjødsel avhenger av forholdene den komposteres under. Hvis du er usikker på hvor godt hønsegjødselen din er kompostert, kan du vente i opptil 12 måneder med å bruke hønsegjødselkomposten.

Når du er ferdig med hønsegjødselkomposteringen, er den klar til bruk. Bare fordel hønsegjødselkomposten jevnt over hagen. Arbeid komposten inn i jorden med enten en spade eller en jordfreser.

Hønsegjødsel til gjødsling av grønnsakshager vil produsere utmerket jord for grønnsakene dine å vokse i. Du vil oppdage at grønnsakene dine vil vokse seg større og sunnere som et resultat av å bruke hønsegjødsel.

Anbefalt: